Prokuratūra tiria galimą neteisėtą Teisingumo ministerijos auditorių sekimą | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA TIRIA GALIMĄ NETEISĖTĄ TEISINGUMO MINISTERIJOS AUDITORIŲ SEKIMĄ

Generalinė prokuratūra tiria galimą neteisėtą Teisingumo ministerijos auditorių sekimą, BNS patvirtino prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Anot jos, dar vasarą pradėto ikiteisminio tyrimo metu siekiama išsiaiškinti, ar galėjo būti neteisėtai renkama informacija apie Teisingumo ministerijos darbuotojas.

„Renkami tyrimui reikšmingi duomenys, siekiant nustatyti, ar buvo padaryta nusikalstama veika, susijusi su neteisėtu informacijos rinkimu, tos faktinės aplinkybės nustatinėjamos“, – BNS antradienį sakė E. Martinonienė.

Pasak jos, tyrimas pradėtas gavus Teisingumo ministerijos kreipimąsi.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius BNS teigė žinąs apie teisėsaugos pradėtą tyrimą, tačiau išsamesnės informacijos tikino negalįs atskleisti.

Neoficialiomis žiniomis, teisėsauga aiškinasi gautą informaciją, kad Teisingumo ministerijos  Centralizuoto audito skyriaus vedėja Dorita Visalgienė ir skyriaus patarėja Renata Morkūnaitė galėjo būti neteisėtai sekamos.

Šios Teisingumo ministerijos darbuotojos, taip pat tuo metu ministerijoje dirbusi apie korupcinius ryšius kalėjimų sistemoje viešai prabilusi Kauno tardymo izoliatoriaus finansininkė Rasa Kazėnienė, šiemet atliko Kalėjimų departamento 2015 – 2017 metų veiklos auditą.

Audito metu nustatyta gausa pažeidimų: daugiau nei milijoną eurų kainavusi ryšio blokavimo sistema Alytaus pataisos namuose iki šiol tinkamai neveikia, kriminalinei žvalgybai vykdyti pripirkta įrangos, bet ji kelerius metus nebuvo naudojama, o buvusio socialdemokrato Juozo Bernatonio vadovauta Teisingumo ministerija teikė tikrovės neatitinkančią informaciją Finansų ministerijai.

Naujienų portalas delfi.lt pirmadienį paskelbė gavęs Vilniaus pataisos namuose bausmę atliekančio kalinio liudijimą, kad buvusio Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininko Gintaro Zaveckio nurodymu sekė R. Kazėnienę. Tačiau, kaip nurodo portalas, pokalbis su nuteistuoju neįvyko – apie tai, kaip vykdė Kalėjimų departamento Imuniteto tarnybos vadovų nurodymus papasakoti norėjęs nuteistasis sulaukė tiesioginio spaudimo.

Kauno tardymo izoliatoriuje dirbanti R. Kazėnienė portalui teigė, jog pati yra mačiusi, kaip ją esą sekė dabar jau iš darbo pasitraukęs Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkas G. Zaveckis. Jis Imuniteto skyriui vadovavo nuo 2000 metų.

R. Kazėnienė BNS antradienį teigė, kad dėl delfi.lt pirmadienį paskelbtos informacijos apie galimą jos sekimą ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

„Kreipsiuos dėl galimo mano persekiojimo į teisėsaugą. Situacija panaši kaip mano kolegių, dėl jų yra pradėtas tyrimas, aš kreipsiuos, kad ir mano atžvilgiu būtų patikrinta informacija“, – sakė R. Kazėnienė.

Ilgametis Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkas G. Zaveckis iš pareigų pasitraukė šių metų birželį po kalinių internetu transliuotų išgertuvių.

Teisingumo ministras E. Jankevičius buvo išreiškęs nepasitikėjimą dėl netinkamai atliekamo darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mąstantis

galimą neteisėtą..., cha cha..., jei galimas, tai teisėtas...rašytojėliai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS