Protestas plinta: streikuojančių mokyklų sąrašas išaugo iki 105 | KaunoDiena.lt

PROTESTAS PLINTA: STREIKUOJANČIŲ MOKYKLŲ SĄRAŠAS IŠAUGO IKI 105

Streikuojančių ugdymo įstaigų sąrašas išaugo iki 105. Tikslų jų sąrašą skelbianti Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) atkreipia dėmesį, kad Švietimo ir mokslo ministerija pripažįsta padarytas klaidas ir pradėjo dialogą, bet konkrečių sprendimų, kaip keisti situaciją, neįžvelgia.

„Kaip skelbiama, ministrė nori susitikti su streikuojančiais mokytojais ir išsiaiškinti problemas, todėl važinėja po Lietuvą. Mes siūlome visiems susirinkti Vilniuje į vieną vietą ir išgirsti, kuo mokytojai nepatenkinti“, - sako LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas.

Kitą savaitę, ketvirtadienį, visus streikuojančius mokytojus ir norinčiuosius prisijungti prie streiko LŠDPS kviečia į susitikimą Vilniuje. Į jį pakviesta ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė tobulinsianti etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelį, atsižvelgdama į švietimo bendruomenės siūlymus.

ŠMM vykusiame Etatinio mokytojų darbo apmokėjimo koordinavimo darbo grupės posėdyje dalyvavo savivaldybių, profesinių sąjungų atstovai, taip pat mokytojai, mokyklų vadovai, mokytojų asociacijos.

Kaip sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, negalime tikėtis, kad dešimtmetį brendęs tokio dydžio pokytis būtų įgyvendintas be kylančių klausimų.

„Turime atidžiai pasižiūrėti, kas neveikia, galbūt nepakankamai aiškus etatinio aprašas. Sutarkime, ką ir kaip tikslinti. Pokyčio įgyvendinimo sėkmė priklauso nuo mūsų visų, nes švietimo sistema daugiapakopė, dalyvauja savivaldybės, mokyklos. Kai kurios švietimo įstaigos etatinio įvedimo klausimus išsprendė per pirmą mėnesį, kitos uždelsė, gal buvo ir nenoro. Geras grupės narių siūlymas keistis gerąja patirtimi, padėti vieni kitiems“, - grupės posėdyje kalbėjo ministrė.

ŠMM: streikuoja pusė 37 švietimo įstaigų pedagogų

Švietimo ir mokslo ministerija penktadienį paskelbė, kad neterminuotame švietimo darbuotojų streike dalyvauja apie pusę 37 ugdymo įstaigų pedagogų.

Nuo lapkričio 19 dienos planuoja streikuoti 50 įstaigų: prisijungs 25, o 12 mokyklų nutrauks šią savaitę pradėtą streiką.

Iš viso Lietuvoje veikia 2000 švietimo įstaigų, jose dirba 45 tūkst. pedagogų.

ELTA primena, kad neterminuotas švietimo darbuotojų streikas prasidėjo pirmadienį, lapkričio 12 dieną, 5 mokyklų pedagogų streiku.

Savaitės pabaigoje Lietuvos švietimo darbuotojų profesinei sąjungai apie sprendimą streikuoti buvo pranešusios jau 105 ugdymo įstaigos. Vienos jų streiką baigė, kitos tik pradės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Mokinys

Kviečiu visu mokyklų mokinius išeiti i gatves ir paremti mokytojus. Si policininku valdžia nekenčia mokytoju, gydytoju, ir visu kitu išsilavinusiu žmonių. Valdžia tapo žmonių priešu.

nuomonė

Mokytojau,pagarbą reikia užsitarnauti.Vyriausybė ar švietimo ministras nekalti,kad neturi mokinių ir visuomenės pagarbos,o kodėl?-pasvarstyk pats. Yra begalės mokytojų,kuriuos gerbia ir mokiniai,ir jų tėvai,ir kaimynai,ir apskritai visuomenė.Toks mokytojas dirba,išleidžia mokinius į gyvenimą ne tik su žinių bagažu,bet ir dvasiškai turtingus.Tokie MOKYTOJAI nestreikuoja,jie tam neturi laiko.

Anonimas

ŠAUNOLEI MOKITOJAI REIKĖTU VISAI TAUTAI TAIP DARITI KIEK GALIMA IŠ ŽMONIU TIČIOTIS!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS