Rukloje – pabaigtuvės: įrengtos didžiosios kovos mašinų „Vilkas“ remonto dirbtuvės | KaunoDiena.lt

RUKLOJE – PABAIGTUVĖS: ĮRENGTOS DIDŽIOSIOS KOVOS MAŠINŲ „VILKAS“ REMONTO DIRBTUVĖS

  • 1

Rukloje įrengtos pėstininkų kovos mašinoms (PKM) „Vilkas“ ir kitai karinei transporto technikai remontuoti skirtos dirbtuvės, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Didelį dėmesį skiriame naujai įsigyjamos ginkluotės ir karinės technikos priežiūros ir laikymo infrastruktūros vystymui, todėl labai džiaugiamės, kad pėstininkų kovos mašinoms „Vilkas“ skirtų dirbtuvių statybos darbai baigti laiku ir bus galima užtikrinti kokybišką šios pažangios technikos eksploatavimą“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Praėjusių metų pavasarį pasirašytą dirbtuvių projektavimo ir rangos darbų sutartį, kurios vertė apie 12 mln. eurų, įgyvendino įmonė „Jungtiniai projektai“.

Vadinamosiose didžiosiose remonto dirbtuvėse suprojektuotos ir įrengtos vietos, skirtos šarvuotosios ratinės ir vikšrinės technikos, taip pat sunkvežimių ir lengvųjų visureigių prevencinei techninei priežiūrai ir remontui atlikti.

Dirbtuvės pritaikytos dirbti beveik šimtui specialistų – čia darbus organizuos ir juos atliks tiek kariai, tiek civiliai techninės priežiūros ir remonto specialistai.

Šiuo metu Rukloje jau baigti ar toliau vystomi ir kiti svarbūs karinės infrastruktūros projektai: pernai buvo pastatytos mažosios PKM remonto dirbtuvės, o šiais metais be didžiųjų PKM dirbtuvių taip pat planuojama užbaigti plovyklą, simuliacinių sistemų pastatą.

Kaip nurodo KAM, karinė infrastruktūra Lietuvoje vystoma atsižvelgiant į tris pagrindinius kriterijus: priimančiosios šalies paramai keliamus reikalavimus, tinkamų treniravimosi, apgyvendinimo ir tarnybos sąlygų kariams užtikrinimą ir tinkamų kariuomenės įsigyjamos technikos bei ginkluotės aptarnavimo ir laikymo bei amunicijos saugojimo sąlygų sukūrimą.

Apie 10 proc. viso šalies gynybos biudžeto yra investuojama į Lietuvos kariuomenės infrastruktūros vystymą.

GALERIJA

  • Rukloje – pabaigtuvės: įrengtos didžiosios kovos mašinų „Vilkas“ remonto dirbtuvės
  • Rukloje – pabaigtuvės: įrengtos didžiosios kovos mašinų „Vilkas“ remonto dirbtuvės
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

karas ukrainoje parodė

geriau 10 mažesnių objektų negu 1 centralizuotas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS