Rukloje vyks NATO kovinės grupės Lietuvoje vadų pasikeitimo ceremonija | KaunoDiena.lt

RUKLOJE VYKS NATO KOVINĖS GRUPĖS LIETUVOJE VADŲ PASIKEITIMO CEREMONIJA

  • 3

Mokomajame pulke Rukloje, Jonavos rajone, trečiadienį vyks NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje rotacijos ir vadovybės pasikeitimo ceremonija.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, penkioliktajai NATO kovinės grupės rotacijai vadovaus Vokietijos kariuomenės pulkininkas leitenantas Marekas Krugeris (Marekas Kriugeris), jis pakeis nuo rugpjūčio kovinei grupei vadovavusį Andreasą Kirchnerį (Andresą Kirchnerį).

Rukloje tarnaus iki 1,6 tūkst. sąjungininkų karių, jie į Lietuvą atvyko su tankais „Leopard“, pėstininkų kovos mašinomis „CV90“ ir „Boxer“ bei savaeigėmis ratinėmis artilerijos sistemomis SPGH-M77 „Dana“.

Daugiausiai karių kovinei grupei skiria jai vadovaujanti Vokietija, o savo karius naujai rotacijai taip pat skyrė Nyderlandai, Belgija, Norvegija, Čekija ir Liuksemburgas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cia parasyta

kas atvyko kokia teh .tik neraso ar ji saugi ,kuri jau yra nurasyta,o vokieciai nori lupenu atsikratyt ,nes mato jog rusau Ukrainoje jsu atsikrate ir kokia nauda duoda tankai musio lauke ,kokie jie pazridxiami ,tsnkai praeities ginkluote .

Įdomu kasa čia parašyta apie pirkimą ? Asilas visiškas...

jo

foto

kas cia per lupena 1965 metu ir tokia zada nurasyta pirkt ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS