Ruošiantis kirsti miškus bus privaloma įvertinti jų poveikį „Natura 2000“ teritorijoms | KaunoDiena.lt

RUOŠIANTIS KIRSTI MIŠKUS BUS PRIVALOMA ĮVERTINTI JŲ POVEIKĮ „NATURA 2000“ TERITORIJOMS

  • 7

Planuojant miškų kirtimus Europos ekologinio tinklo „Natura 2000“ teritorijose ir greta jų bus privaloma įvertinti jų poveikį, pranešė Aplinkos ministerija.

Anot jos, nauja tvarka parengta atsižvelgus į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) nutartį, kad miškotvarkos projektams „Natura 2000“ teritorijose ar šių teritorijų artimoje aplinkoje turi būti nustatomas ūkinės veiklos poveikio reikšmingumas. Tai reiškia, kad bus privaloma įvertinti tikimybę, ar ši veikla gali reikšmingai paveikti minėtas teritorijas.

Ministerijos Gamtos apsaugos politikos grupės vadovas Algirdas Klimavičius teigia, kad ši procedūra bus taikoma visiems planavimo dokumentams ir leidimams.

„Stiprinamas atsargumo principo taikymas planuojant ne tik statybos, bet ir miškų ūkio veiklą. Poveikio reikšmingumo nustatymo procedūra tampa universaliu įrankiu, pritaikomu visiems veiklos planavimo dokumentams ir leidimams“, –  pranešime sakė A. Klimavičius.

Nauja tvarka taip pat galiotų statyboms, rekonstrukcijai, rekreacinių teritorijų, kitų objektų įrengimui.

LVAT gruodžio 6-ąją paskelbė, jog Valstybinės miškų tarnybos direktoriaus įsakymas, kuriuo patvirtintas Ignalinos regiono valstybinių miškų vidinės miškotvarkos projektas, yra neteisėtas tiek, kiek buvo numatyti pagrindiniai miškų kirtimai įsteigtose ir potencialiose „Natura 2000“ teritorijose bei šių saugomų teritorijų artimoje aplinkoje.

Tarnybos vadovo įsakymą teismui skundė aplinkosaugos, bendruomenių, miesto želdynų ir kitose viešojo intereso bylose visuomenei atstovaujantis Viešojo intereso gynimo fondas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

na

va jums ir pavyzdys kad uz misko kirtima galesit susimoket natura ir kaina nurodyta 2000.va taip iskirs musu miskus papigiai

Burzuazinis nacionalistas

Gal miskai kertami, kad kremliaus orkams butu atviresnis placdarmas puolimui? Vyti lauk tuos kremlinius "ministrus" ir visa putlerio "vyriausybe".

ka tie miskai

,,svarbiau'' duminantys bmw ir like triperai keliuose butu isgaudyti ir keliu nereikes tvarkyti 2 viename nauda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS