Rusija vėl bando Vištyčio ežero apylinkes įtraukti į UNESCO programą | KaunoDiena.lt

RUSIJA VĖL BANDO VIŠTYČIO EŽERO APYLINKES ĮTRAUKTI Į UNESCO PROGRAMĄ

  • 6

Rusija teikia paraišką UNESCO dėl Karaliačiaus srityje esančio Vištyčio gamtos parko pripažinimo biosferos rezervatu.

Siekiama, kad jis būtų įtrauktas į UNESCO programos „Žmogus ir biosfera“ pasaulinį biosferos rezervatų tinklą.

Į biosferos rezervato teritoriją turėtų patekti ir Lietuvos pietvakariniame kampe esančios Vištyčio ežero apylinkės, tačiau Lietuvos pareigūnai apie šiuos kaimynų šalies užmojus nieko nežino, rašo „Lietuvos žinios“.

„Sunkiai įsivaizduoju, kad UNESCO saugomu biosferos rezervatu būtų galima paskelbti ne visas Vištyčio ežero apylinkes, o tik jų dalį, esančią Kaliningrado srityje. Juk gamtos paminklu laikomas visas ežeras, nedalijant jo pagal priklausymą atskiroms valstybėms", – sakė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis.

Vištyčio ežero apylinkes paskelbti biosferos rezervatu Rusija bando nebe pirmą kartą. Prieš 10–15 metų tuo tikslu rengtos mokslinės konferencijos. Tuomet galvota tokį rezervatą steigti visose trijų valstybių Vištyčio ežero apylinkėse. „Tačiau tos kalbos aprimo, nes Lietuva ir Lenkija priklauso Europos Sąjungai, tad jų teisinė bazė kitokia nei Rusijos. Bandyta tartis, bet tai nepavyko", – sakė Vištyčio regioninio parko direktorius Nerijus Paškauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nesuprantu

kas čia visiems nepatinka. Vištytis tikrai to vertas, ir ne vien iš Rusijos pusės.

Anonimas

jeigu ne pro duris tai pro langa ,ir tauta slykstu,

NOV,NOV,

rusai jau sunaikino baikalo ezera ,ko dar nori sunaikinti ,isileisk kiaule i baznycia tai ir ant altoriaus uzlips ,nu jau ne ,tegu draugauja su kitaiciais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS