S. Gentvilas ir profsąjungos įsipareigojo gerinti sąlygas aplinkosaugos darbuotojams | KaunoDiena.lt

S. GENTVILAS IR PROFSĄJUNGOS ĮSIPAREIGOJO GERINTI SĄLYGAS APLINKOSAUGOS DARBUOTOJAMS

  • 8

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas ir aplinkos apsaugos sektoriaus organizacijų profesinių sąjungų vadovai kolektyvine sutartimi įsipareigojo gerinti sąlygas šios srities darbuotojams, stiprinti aplinkosaugos sistemos prestižą, pranešė Aplinkos ministerija.

Anot jos, susitarimą dėl kolektyvinės sutarties ketvirtadienį pasirašė Aplinkos ministerijos, Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo, Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos ir Lietuvos žemės ūkio darbuotojų profesinių sąjungų federacijos vadovai.

„Įsipareigojame plėtoti socialinę partnerystę, derinsime ministerijos ir profesinių sąjungų interesus siekiant ginti darbuotojų socialinius, darbo ir ekonominius interesus, profesionaliai, efektyviai ir atsakingai įgyvendinti aplinkos apsaugos politiką, kelti aplinkos apsaugos sistemos prestižą ir visuomenės pasitikėjimą ja“, –  sakė aplinkos ministras S. Gentvilas.

Kaip skelbiama, pasirašiusios sutartį pusės įsipareigojo dėti pastangas, kad būtų gerinamos institucijų finansinės galimybės, skatinti darbuotojus už labai gerus darbo rezultatus, sudaryti sąlygas kvalifikacijai kelti. Kartu sutarta prisidėti prie aplinkos apsaugos skaidrumo didinimo, gerinti darbuotojų darbo aplinką bei motyvacinę ir skatinimo sistemą.

Ministerija įsipareigojo profesinėms sąjungoms teikti teisės aktų projektus, kurie yra susiję su darbuotojų profesinėmis, ekonominėmis ir socialinėmis sąlygomis bei garantijomis, ir lauks profesinių sąjungų pasiūlymų. Profesinių sąjungų atstovai taip pat dalyvaus Aplinkos ministerijos darbo grupėse, kurios rengia dokumentus dėl darbuotojų darbo, ekonominių, socialinių garantijų.

Sutartyje Aplinkos ministerija ir jai pavaldžios institucijos įsipareigojo, kad darbuotojai nustatytais terminais būtų aprūpinti tarnybinėmis uniformomis ir darbo rūbais, o profesinės sąjungos nariui per metus bus suteikiamos dvi papildomos mokamų kasmetinių atostogų dienos saviugdai.

Anot ministerijos, paskutinį kolektyvinė sutartis su profesinėmis sąjungomis buvo pasirašyta 2018 metais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Medienos lobistų

pašikniukas.

liberalas

Kada gentviliukaS apgins mus nuo namų administratorių savivalės ir reketo

Jis

Juokus mėgsta, kažkas įskundė juokais ar iš keršto gamtosaugos policijai pensininką , tie atvažiavo viską išvartė, nieko neradę subines suraukę išvažiavo panaudoją valstybes lėšas be tikslo, tik kad įdomiai praleisti dieną ir jiems dar reikia gerinti sąlygas dubliuoti policijos darbą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS