SAM siūlo griežčiau riboti kvapų koncentraciją | KaunoDiena.lt

SAM SIŪLO GRIEŽČIAU RIBOTI KVAPŲ KONCENTRACIJĄ

  • 3

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), atsižvelgdama į gyventojų skundus dėl nemalonių kvapų, rengia naujas kvapų kontrolės taisykles ir svarsto mažinti leidžiamos koncentracijos ribą. Tuo tarpu ūkininkai teigia, kad turės nemažai investuoti, o tai žlugdys gyvulininkystę, pranešė LRT televizija.

SAM ketina iš nuotekų valymo įrenginių, fermų ir kitų ūkio subjektų sklindančių kvapų leidžiama koncentraciją sumažinti keturis kartus pastate ir 40 metrų aplink jį.

„Visas akcentas yra, kad taršos šaltinis, kuris skleidžia kvapus,  būtų griežčiau reglamentuotas ir žmonės savo gyvenamoje vietoje nejaustų diskomforto“,– LRT teigė SAM viceministras Algirdas Šešelgis.

Ūkininkų teigimu, norėdami kelis kartus sumažinti koncentraciją fermose ir aplink jas, turės nemažai investuoti, o tai žlugdys gyvulininkystę.

„Kiekvienas ūkininkas, kiekvienas gamybininkas turės pagalvoti, ką daryti – ar investuoti į tuos filtrus, uždaryti karves tvartuose, kad neišeitų joks kvapas, ar viską apsvarstęs priims sprendimą trauktis iš šito verslo, kuris labai sunkus“,– LRT teigė „Ginkūnų agrofirmos“ vadovas Arūnas Grublauskis.

SAM taip pat ketina siūlyti įstatymo pataisas, kad kvapas būtų įvardijamas kaip oro tarša.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Labai geras siūlymas

O norintiems ,, kvapo,, siūlau arčiau skleidėjo apsigyventi .

Kaunas Tvarkosi

Kauno centre kestucio g prie Danielos viesbucio stovi nebaigtas statyti 12 a Britanika viesbutis dvokia supuvusiais konservais..

Varyga

kiaules nesmirdancias isakys uzauginti. Gali ir visai uzdrausti mesa valgyti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS