Savaitės pradžioje atslinkus debesims šaltis atlėgs | KaunoDiena.lt

SAVAITĖS PRADŽIOJE ATSLINKUS DEBESIMS ŠALTIS ATLĖGS

  • 1

Sekmadienį, pasak sinoptikų, šalčiai pradės trauktis. Dieną vyraus debesuoti orai, tik vietomis bus pragiedrulių, didesnė jų tikimybė bus pietinėje šalies dalyje ir jie bus tik pirmoje dienos pusėje.

Vėliau į mūsų šalį jau patrauks tankūs artėjančio ciklono debesys ir po pietų, vakarėjant, vakariniuose šalies rajonuose pradės snigti, taip pat dieną stiprės vėjas. Antroje dienos pusėje jau daugelyje šalies rajonų bus tikrai žvarbu, nes pūs tikrai stiprokas vėjas, LRT radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas. Vakariniuose šalies rajonuose pradėjus snigti ir sustiprėjus vėjui, kai kur kils trumpos pūgos, o po pietų jau daug kur pustys. Temperatūra dieną pakils iki 3-8 laipsnių šalčio ir tik kai kur dar laikysis 9-10 laipsnių šaltukas.

Ciklonas į mūsų šalį atneš šiltesnio oro masę. Pirmadienio naktį ir dieną šalyje bus debesuota, daugelyje rajonų protarpiais snigs, gausiau snigs vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose. Ten sniego danga, pasak sinoptiko T. Kantauto, gali pastorėti ir 6-8 centimetrais. Pūs stiprus pietryčių vėjas, tad visą pirmadienį pustys, kai kur vėl kils trumpos pūgos. Sniego danga bus nevienoda ir pasiskirstys priklausomai nuo vėjo. Naktį pajūryje vėjo gūsiai sieks dar 15 m/s, dieną vėjas šiek tiek aprims, bet vis tiek išliks stiprokas. Naktį temperatūra kris nedaug - iki 5-10 laipsnių šalčio, tik kai kur - iki 11-12 laipsnių. Dieną ji pakils iki 2-7 laipsnių šalčio, o pajūryje bus apie nulį.

Antradienį ciklonas niekus per daug nenutols ir vėl daugelyje rajonų protarpiais snigs, gausiau - Vidurio ir Vakarų Lietuvoje, rytiniuose rajonuose snigs mažiau. Vėjas aprims, todėl pustys tik vietomis. Temperatūra dar labiau sušvelnės - naktį bus 3-8 laipsniai šalčio, vakariniuose rajonuose kai kur bus apie nulį laipsnių, o dieną temperatūra jau daugelyje rajonų svyruos irgi apie nulį laipsnių. Pajūryje gali sušilti ir iki 1-2 laipsnių šilumos.

Didesnė atlydžio tikimybė bus pajūryje, tačiau jau kitos savaitės dienomis - trečiadienį, ketvirtadienį - panašu, kad atšilimas sustos. Naktimis temperatūra bus neigiama, dienomis irgi didesnėje šalies dalyje bus apie nulį arba silpnai neigiama.

Gairės: orai, sniegas, žiema
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zita

Nenuramino .geriau jau daugiau uz siluma moketi .Nei sirgti virusu kuris pasiglemzia kuo daugiau zmoniuku .Apie ora pranasaujama tai gali ir visko nutikti.Bet kada medikai baigia mokslus ir tokias nesamines rašo apie virusa kaip skrandzio gripas .Gazdina zmones kad skiepytusi ...Žinoma koks amzius tokios sampratos .Unikauskas viska ištaisys .Bet turintis proto ir patirties žmonez taip nemano .Žiema turi savo laika ir tam turetu buti iki nuo 25 iki 30 laipsniu šaltis .ir ligu nebutu ir vaikai nuo antibijotiku skrandzio gripu nesirgtu .grudintusi .Nes mes mirstame ne nuo gripo o nuo komplikaciju .Stiprus antibijotikai uzmuša visa kas organizmui reikalinga .Imunitetas nusilpsta net temperatura nekila .tai vel negerai .nekovoja kraujas ir vaistai stiprus kenkia .Tai daugiau sveiko vandens gerkite ir visa ka bobute ir mamute duoda is savo darzo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS