Seimas ėmėsi siūlymo pensininkams išduoti neterminuotą asmens dokumentą | KaunoDiena.lt

SEIMAS ĖMĖSI SIŪLYMO PENSININKAMS IŠDUOTI NETERMINUOTĄ ASMENS DOKUMENTĄ

  • 3

Seimas ėmėsi siūlymo, kad senatvės pensijos sulaukusiems žmonėms turėtų būti išduodami neterminuoti asmens tapatybės dokumentai.

Po pateikimo pritarta tai numatančioms Asmens tapatybės kortelės ir Paso įstatymų pataisų projektams, kuriuos registravo Darbo partijos frakcijos nariai. Jas toliau svarstys Seimo komitetai.

Pataisomis taip pat siūloma įteisinti galimybę minėtus dokumentus atsiimti ne pačiam jų savininkui, o jo rašytiniame prašyme nurodytam asmeniui. Iniciatoriai pataisas argumentuoja tuo, kad asmens dokumentus reikia keisti kas dešimt metų, o vyresnio amžiaus žmonėms tai sukelia nepatogumų.

Seimas šiuo metu svarsto Vidaus reikalų ministerijos pasiūlytas pataisas, kuriomis Paso ir Asmens tapatybės kortelės įstatymai sujungiami į vieną. Projekte taip pat numatyta, kad vyresniems kaip 75 metų piliečiams išduodama arba keičiama asmens tapatybės kortelė galiotų ilgiau – 20 metų. Šiame įstatymo projekte numatyta ir galimybė naują pasą ar tapatybės kortelę atsiimti ne pačiam asmeniui, o jo rašytiniame prašyme nurodytam.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

oooo kaz kas humanisko durniu laive

pagaliau ismokstama neapkrauti zmoniu senatveje....

orkas

keistai protingas istatymas...gal koki nauja mokesti sugalvojo ta proga?ar jau patys politiniai dinozaurai pradejo senatve jaust?

tai

butu pirmas teisingai sumastytas istatymas,o dabar drebantys senukai eilese grumiasi del pasu,korteliu,nesamone kazkokia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS