Seime – siūlymas 2017-uosius skelbti Piliakalnių metais | KaunoDiena.lt

SEIME – SIŪLYMAS 2017-UOSIUS SKELBTI PILIAKALNIŲ METAIS

  • 1

Seime įregistruotas siūlymas 2017-uosius skelbti Piliakalnių metais.

Atitinkamą nutarimo projektą kovą įregistravo Seimo narys Algirdas Vaclovas Patackas.

Nutarimo projekte jis pabrėžia, kad „piliakalniai yra baltų kultūros ir ankstyvosios Lietuvos valstybės simbolis, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valstybingumo liudijimas ir tautinio atgimimo sąjūdžio įkvėpimo šaltinis“.

Pasak A.V.Patacko, siūlymą jis teikia siekdamas „Lietuvos šimtmečio išvakarėse sutelkti tautą ir įkvėpti jai pasididžiavimo“. Pasak projekto, piliakalniai, prie jų esančios gyvenvietės, šventvietės, kapinynai, pilkapiai, senieji keliai yra lietuvių tautos tapatumą stiprinančios vertybės, bet daugelio jų reikšmė iki šiol neįsisąmoninta, o apsauga nepakankama.

Projekte parlamentaras siūlo skirti lėšų Piliakalnių metų programai, sudaryti specialią komisiją programos rengimui ir įgyvendinimui.

Lietuvoje yra šiek tiek daugiau nei 850 piliakalnių, beveik visi jie įrašyti į Kultūros vertybių registrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SĄJŪDIS 2

“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos ******************************************************************************************************************************************************** “Mes, pasirašiusieji, atsiribojame nuo tokio Lietuvos valdžios elgesio su Tauta ir valstybe.”

SUSIJUSIOS NAUJIENOS