Seimo komitetas siūlo keturis naujus narius į LRT tarybą | KaunoDiena.lt

SEIMO KOMITETAS SIŪLO KETURIS NAUJUS NARIUS Į LRT TARYBĄ

  • 0

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas trečiadienį slaptu balsavimu išrinko keturis kandidatus į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos narius.

Jais tapti pretenduoja žurnalistas Liudvikas Gadeikis, viešųjų ryšių specialistė Dalia Kutraitė–Giedraitienė, Kovo 11-osios Akto signataras Vytautas Petras Plečkaitis ir dailininkas Raimondas Savickas, pranešė komiteto biuras.

Dėl šių kandidatūrų skyrimo balsuos Seimas.

Nauji nariai skiriami vietoje kadenciją rugsėjo 1 dieną baigsiančių Česlovo Juršėno, Tomo Eitučio ir Edmundo Ganusausko, o buvęs žurnalo „Veidas“ redaktorius L. Gadeikis į tarybą siūlomas antrai kadencijai.

LRT taryba yra aukščiausioji Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos valdymo institucija, atstovaujanti visuomenės interesams. Ji sudaroma šešeriems metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų.

LRT taryba sudaroma įstatymo nustatyta tvarka: keturis narius šešeriems metams skiria prezidentas, keturis narius ketveriems metams skiria Seimas (2 nariai  skiriami iš opozicinių frakcijų pasiūlytų kandidatų), keturis narius, kaip savo atstovus, dvejiems metams skiria Lietuvos mokslo taryba, Švietimo taryba, Meno kūrėjų asociacija ir Vyskupų konferencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS