Sesers darbovietės klausimus sprendęs Šiaulių meras A. Visockas pažeidė įstatymą | KaunoDiena.lt

SESERS DARBOVIETĖS KLAUSIMUS SPRENDĘS ŠIAULIŲ MERAS A. VISOCKAS PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

  • 3

Šiaulių meras Artūras Visockas nenusišalino nuo sprendimų dėl sesers darbovietės ir pažeidė Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo įstatymą, trečiadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Komisijos tyrimo duomenys rodo, kad A. Visockui interesų konfliktas kilo, kai jis dalyvavo ir balsavo savivaldybės tarybos posėdžiuose svarstant su „Šiaulių vandenimis“ susijusius klausimus, nes šioje bendrovėje dirba politiko sesuo.

Pasak VTEK, A. Visockas privalėjo nusišalinti nuo atitinkamų klausimų, tačiau to nepadarė.

Savo privačių interesų deklaracijoje A. Visockas yra nurodęs sesers darbovietę ir kad dėl to gali kilti interesų konfliktas.

Taip pat pažeidusiu įstatymą VTEK trečiadienį pripažintas Pagėgių savivaldybės vicemeras Sigitas Stonys. Jis nesilaikė draudimo atstovauti privačioms grupėms ar asmenims ir ginti jų interesus valstybės ar savivaldybių institucijose.

VTEK nustatė, kad pernai Vilkyškių bendruomenės vardu S. Stonys Pagėgių savivaldybės administracijai pateikė paraišką, susijusią su nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo veiksmų plano įgyvendinimu ir sudarė šiam projektui įgyvendinti skirtų valstybės biudžeto lėšų naudojimo sutartį.

VTEK nenustatė duomenų, kad Pagėgių savivaldybės meras ar jo įgaliotas asmuo būtų S. Stoniui nustatęs apribojimų atstovauti išimtis.

VTEK atkreipia dėmesį, kad S. Stonys savo privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs sąsajas su Vilkyškių bendruomene kaip privatų interesą.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Roland.

Kol nebus įstatymo tokiems pažaboti, tol tai bus --- Pasaka be Galo. O įstatymo n e b u s ....

Antanas

Visų pirma tai aferistas o ne politikas,antra jo vieta prie sienos, kaip išdavus priesaika

gikas

kiek su jais galima "tampytis"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS