Sinoptikas papasakojo, kokiais orais pradėsime kitą savaitę | KaunoDiena.lt

SINOPTIKAS PAPASAKOJO, KOKIAIS ORAIS PRADĖSIME KITĄ SAVAITĘ

Savaitgalio naktimis paspaus kelių laipsnių šaltukas, kuris kitos savaitės pradžioje sustiprėti gali ir iki 7 laipsnių, tad orai artimiausiu metu nešiltės, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikas Grinvydas Špelveris.

Penktadienį per Lietuvą slenkantis atmosferos frontas atneš debesis, iš kurių iškris krituliai, daugiausiai – lietus. Pūs pietvakarių, vakarų vėjas, jo greitis sieks 8–13 m/s. Daug kur vėjas gali įsismarkauti iki 15–18 m/s. Įdienojus oro temperatūra sieks 4–9 laipsnius šilumos.

Šeštadienį į Lietuvą atslinks ciklonas, kuris vėl atneš debesuotus, su lietumi ir šlapdriba orus. Vėjas pasisuks iš vakarų ir bus silpnesnis nei penktadienį. Naktį temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dieną oras sušils iki 2–7 laipsnių.

Sekmadienio naktį ir pirmoje dienos pusėje dar daugelyje šalies rajonų numatomi krituliai, vyraus vidutinio stiprumo šiaurės vakarų, vakarų vėjas. Oro temperatūra išliks tokia pati kaip ir šeštadienį.

„Orai nešiltės, pavyzdžiui, pirmadienį išliks beveik tokia pati temperatūra kaip ir savaitgalį, tik naktis bus šiek tiek šaltesnė (minus 2–7 laipsniai, pajūryje – apie nulį laipsnių). [...] O antradienio naktį visoje šalyje temperatūra svyruos apie nulį laipsnių, kai kur gali būti keliais laipsniais šalčiau. Dieną bus 4–9 laipsniai šilumos“, – prognozavo sinoptikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS