Skelbiamas konkursas į LRT generalinio direktoriaus pareigas | KaunoDiena.lt

SKELBIAMAS KONKURSAS Į LRT GENERALINIO DIREKTORIAUS PAREIGAS

  • 7

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryba pirmadienį paskelbė viešą konkursą visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus pareigoms eiti.

Atranka skelbiama baigiantis dabartinio vadovo Audriaus Siaurusevičiaus penkerių metų kadencijai, paraiškų laukiama iki vasario 28 dienos, pranešė LRT.

Pretendentai į visuomeninio transliuotojo vadovus turi būti nepriekaištingos reputacijos Lietuvos piliečiai, turintys magistro arba jam prilygintą išsilavinimą bei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį.

Taip pat kandidatai turi išmanyti Lietuvos kultūros politiką ir strategiją, žiniasklaidą reglamentuojančius teisės aktus.

Pasibaigus ne daugiau kaip penkias darbo dienas truksiančiai pretendentų dokumentų patikrai po paraiškų pateikimo termino pabaigos, kvalifikacinius reikalavimus atitikę pretendentai bus kviečiami į pokalbį uždarame LRT tarybos posėdyje. Čia jie pristatys savo veiklos programas.

Generalinio direktoriaus atranka vyks kaistant visuomeninio transliuotojo vadovų santykiams su valdančiaisiais „valstiečiais“, jų iniciatyva Seime vyksta LRT veiklos tyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Alis Petkus...

metas grįžti vesti spaudos klubą... nes, atrodo, nesugebama objektyviai tarnauti visiems žiūrovams...

Kaunietis

Tik ne dabar, o kada baigs komisija darbą, nes neaišku kas ir kiek vagių.

pasiulymas

LRT Generalini direktoriu po sitokios betvarkes LRT turi rinkti visa tauta bet ne grupele veikeju kurie mano manymu irgi sociai ir riebiai gyveno klestint buvusiai betvarkei. as manau kad visi kurie buvo atsakingi uz Nacionalinio Transliuotojo skaidria veikla ir tvarka nieko nepadare negali vel ta pati grupele rinkti nauja direktoriu. As manau kad nieko naujo ir sviesaus nebus LRT jai tie patys veikejai paskelbe konkursa ir tie patys veikejai rinks sau tinkancia asmenybe. Generalini Direktoriu rinkti tik tada kai seimo komisija baigs darba,ir as manau kad tada daliai veikeju bus uzdeti antrankiai ir jie netures galimybiu balsuoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS