Socialinės pažangos indekse Lietuvai skirta 33 vieta tarp 132 valstybių | KaunoDiena.lt

SOCIALINĖS PAŽANGOS INDEKSE LIETUVAI SKIRTA 33 VIETA TARP 132 VALSTYBIŲ

  • 21

Kasmetiniame Socialinės pažangos indekse šiemet Lietuvai skirta 33-oji vieta iš 132 įvertintų valstybių.

Tyrime valstybės rikiuojamos pagal daugiau nei 50 rodiklių, įskaitant sveikatos apsaugą, švietimą, sanitarines sąlygas, asmeninį saugumą, informacijos sklaidą, toleranciją.

Indeksą sudaranti nevyriausybinė organizacija teigia, kad šis reitingas leidžia išsiaiškinti, ar valstybė patenkina esminius žmonių poreikius ir sudaro sąlygas žmonėms pagerinti savo gyvenimo sąlygas.

Lietuva indekse aplenkė Europos Sąjungos šalis Graikiją (35 vieta), Kroatiją (36), Bulgariją (44) ir Rumuniją (51), taip pat kaimynines Baltarusiją (58) ir Rusiją (80), bet nežymiai atsiliko nuo Lenkijos (27) ir Latvijos (31). Iš Baltijos šalių geriausiai įvertinta Estija užėmė aukštą 19-ą vietą.

Geriausiai įvertina Naujoji Zelandija. Į pirmąjį dešimtuką pateko visos Šiaurės šalys - Islandija (3), Norvegija (5), Švedija (6), Suomija (8) ir Danija (9)

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

komentatoriams

pasirodo, lietuviai turi kaip niekad daug santaupų bankuose, o vis inkščia ir inkščia...Na, jei jūs blogai gyvenat, tai visai nereiškia, kad kiti blogai gyvena :D

nepuskit

burbulu ir savo statistikas pasilikite sau o zmonem reikia normaliu algu ir grazintu pensiju ir baikit tyciotis

obana

Net nezinojau kad Lietuvoje taip viskas gerai. Cia turbut kaip prie Breznevo. Ijungi saldytuva i radiotasko rozete ir jis prisipildo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS