Strasbūre atidarytas Lietuvos garbės konsulatas | KaunoDiena.lt

STRASBŪRE ATIDARYTAS LIETUVOS GARBĖS KONSULATAS

  • 2

Šią savaitę Strasbūre atidarytas septintasis Lietuvos garbės konsulatas Prancūzijoje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos garbės konsulu paskirtas Elzaso regiono laikraščio „Dernieres Nouvelles d’Alsace“ („Elzaso naujienos“) vyriausiasis redaktorius, visuomenininkas Francis Hirnas.

Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje Dalius Čekuolis per susitikimą su naujuoju garbės konsulu aptarė Lietuvos ir Strasbūro bendradarbiavimą įvairiose srityse, visų pirma – tarp regionų ir miestų, taip pat prekybos ryšių plėtros perspektyvas.

Vizito Strasbūre metu ambasadorius ir jį lydėjusi diplomatų delegacija taip pat susitiko su regiono verslininkais, europinėse institucijose dirbančiais lietuviais bei vietos lietuvių bendruomenės nariais.

Lietuvos garbės konsulatai taip pat veikia Anžė, Bordo, Marselio, Liono, Ruano ir Trua miestuose.

GALERIJA

  • Strasbūre atidarytas Lietuvos garbės konsulatas
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DJ

Tas teismas turi priteisti žmonėms kompensacijas, už Lietuvos valdžios neveiklumą Cowno kederastų žudikų istorijoje, tai turi privalo būti daugiamilijoninės kompensacijos už žmonių gyvybes !

apie

kokia dar/garbe/ galima kalbeti jei Lietuvoje zmogus ne tik negerbiamas bet ir persekiojamas tai daroma del ivaizdzio norint paslepti tikraja padeti. tai mulkinimas pasaulio naivuoliu kurie nieko nezino ir nesupranta o graziais zodziais protingo neapmulkinsi....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS