Sumanius atsikratyti stambių atliekų, prireiks ir asmens tapatybės kortelės | KaunoDiena.lt

SUMANIUS ATSIKRATYTI STAMBIŲ ATLIEKŲ, PRIREIKS IR ASMENS TAPATYBĖS KORTELĖS

Nuo šiol atliekas į bet kurio regiono surinkimo aikštelę atvešiantys žmonės turi nepamiršti ir asmens dokumento.

Atliekų tvarkytojai sako, kad dėl privalomos naujovės teks ilgiau užtrukti, bus nepatenkintų. Aplinkos ministerijos atstovas atkerta – eilės arba jų nebuvimas priklauso nuo darbo efektyvumo aikštelėje.

Sumanius tvarkingai atsikratyti sulūžusių baldų, sugedusių televizorių, senų padangų ir visokių kitokių stambių atliekų, nuo šiol būtina nepamiršti ir tapatybę patvirtinančio dokumento. Jo nuo šiol reikalaujama atliekų aikštelėse.

                                              Vytauto Petriko nuotr.

Neturint dokumento, atliekos nebus priimamos, su sena sofa teks keliauti atgal į namus. Tokius reikalavimus, pakeitęs taisykles, nustatė praėjusios kadencijos Aplinkos ministras. Naujovės tikslas – sukontroliuoti, ar atliekas veža tikrai fizinis asmuo, ar juo prisidengusi dideliu kiekiu nori nemokamai atsikratyti įmonė.

„Įmonės, kuriose susidaro atliekos, atiduodant atliekų tvarkytojams, atliekų tvarkymas kainuoja. Didelių gabaritų aikštelės buvo statytos, investuojant ES lėšas, yra skirtos fiziniams asmenims. Ir tokių atliekų priėmimas fiziniams asmenims nekainuoja. Todėl mes ir norim užtikrinti, kad ši paslauga būtų skirta tik gyventojams. Nes didelių gabaritų aikštelės irgi nėra guminės“, – sakė Dalius Krinickas, Aplinkos ministerijos Atliekų departamento direktorius.

Kai kurios aikštelės paso arba tapatybės kortelės prašė ir anksčiau, bet nuo šio mėnesio toks dokumentas privalomas visose, bet kuriame regione. Atliekų tvarkytojai sako – nauja tvarka ilgins darbą, priėmimą, žmonės bus nepatenkinti.

„Šiuo metu, kai aikštelėse dideli kiekiai žmonių, kai jie pristato remonto atliekas, ar baldus, ar elektroniką, ar po 4 leidžiamas padangas, tai toks reikalavimas [parodyti asmens tapatybės kortelę – LRT.lt_] yra perteklinis, visa procedūra užtrunka ilgiau. Nežinom, ar tai įvyko kaip klaida, ar persistengimas“, – kalbėjo Regioninių atliekų tvarkymo centrų asociacijos prezidentas Algirdas Reipas.

„Stengsimės taupyti atliekas rūšiuojančių ir pristatančių gyventojų laiką. Esame parengę popierines formas, duosim gyventojams, kad jie patys užsipildytų, ką jie pristatė, parašytų pavardę, vardą, adresą ir taip pat asmens dokumento numerį“, – apie naujoves pasakojo Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro ekologė Erika Mockevičienė.

Tuo metu Aplinkos ministerijos atstovas D. Krinickas teigė, jog nusiskundimų negirdėjęs, bet, žinoma, viskas priklauso nuo vidaus darbo tvarkos ir efektyvumo.

Ministerijos atstovas sutinka, kad jau skundžiasi pamiršusieji pasą ar tapatybės kortelę. Todėl ką tik įsigaliojusi tvarka taisoma – nuo vasario žmogus galės pateikti vairuotojo pažymėjimą. Šį esą turi visi, nes stambias atliekas paprastai atveža, o ne atneša.

Fiksuojant, kas į aikštelę pristato didelius daiktus, tikimasi, bus galima sutvarkyti apskaitą, tiksliai žinoti, kiek tokių atliekų sukaupę fiziniai asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

demagogas

debilu gauja tas pats kaip ir su taros surinkimu kuo daugiau surenki tuo daugiau moki geriau ismesti

Anonimas

Kai nepriims i aikstele, paliks uz jos vartu, ar artimiausio kampo. Valio besmegeniu ministerijai.

XxX

Ir ką tas pakeis? Jeigu vežė įmonės fizinio asmens vardu ir toliau veš tai ant vieno žmogau vardo tai ant kito. Ir kodėl neužtenka pvz vairuotojo pažymėjimo? Pasikrauni nereikalingą šlamštą ir veži, parodai pažymėjimą ir tie patys duomenys ten yra. O dabar dar eiti paso pasiimti. Pas mumis kuo toliau tuo viskas daroma tik sunkiau paprastam žmogui, Todėl žmonės vietoj to kad tvarkytų atliekas nusivilia kvaila sistema ir geriau atliekas išmeta kur papuola.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS