Suskaičiavo, kiek magistrantų ir doktorantų studijuos už valstybės lėšas | KaunoDiena.lt

SUSKAIČIAVO, KIEK MAGISTRANTŲ IR DOKTORANTŲ STUDIJUOS UŽ VALSTYBĖS LĖŠAS

  • 0

Vyriausybė antradienį patvirtino 2015 metų priėmimo į magistratūros ir doktorantūros studijas valstybės finansuojamų vietų ir studijų stipendijų skaičius - šiais metais valstybė numato finansuoti studijas per 4,5 tūkst. pirmakursių magistrantų ir daugiau kaip pusei tūkstančio doktorantų.

Anot švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės, nors bendras studentų skaičius palaipsniui mažėja, finansavimas magistrantūrai ir doktorantūrai išlieka stabilus.

Šiemet magistrantūrai numatomos 4446 valstybės finansuojamos studijų vietos ir 54 studijų stipendijos įstojusiems į mokamas studijų vietas. 2015 metų priėmimui į technologijos mokslų magistrantūrą numatyta 1361, biomedicinos mokslams – 507, fiziniams mokslams – 456, socialiniams mokslams – 1459, humanitariniams mokslams – 382, meno studijoms – 281 valstybės finansuojamos magistrantūros vietos.

Pernai magistrantūrai buvo numatytos 4566 naujos valstybės finansuojamos studijų vietos, tačiau ne visos jos buvo užimtos - priimti 4365 studentai, BNS anksčiau yra nurodžiusi Švietimo ir mokslo ministerija.

Į valstybės finansuojamas studijų vietas numatoma priimti 497 doktorantus, dar penkiems įstojusiems į mokamą doktorantūrą atiteks stipendijos studijų kainai. Priėmimui į biomedicinos doktorantūrą skiriama 107, technologijos mokslams – 101, fiziniams mokslams – 89 valstybės finansuojamos studijų vietos. Socialiniams mokslams atiteks 112, humanitariniams mokslams numatyta 57, žemės ūkiui – 21, meno studijoms – 10 valstybės finansuojamų doktorantūros vietų.

Pernai doktorantūros pirmakursiams buvo numatytos 503 valstybės finansuojamos vietos, į jas priimti 493 doktorantai.

Pasak ministrės, siekiant sukurti sąlygas gabiems jaunuoliams rinktis tyrėjo karjerą, rengiamasi didinti doktorantūros stipendijas.

Vyriausybė taip pat patvirtino laipsnio nesuteikiančių pedagoginių studijų vietų skaičių – norintiems gauti pedagogo kvalifikaciją po dalyko bakalauro studijų šiemet numatomos 123 valstybės finansuojamos vietos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS