Svarstoma, kurie egzaminai nuo 2020-ųjų galėtų būti rašomi kompiuteriu | KaunoDiena.lt

SVARSTOMA, KURIE EGZAMINAI NUO 2020-ŲJŲ GALĖTŲ BŪTI RAŠOMI KOMPIUTERIU

  • 0

Jau daug metų yra svarstoma, kurie egzaminai galėtų būti pirmieji rašomi ne ranka, o kompiuteriu. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ kalba Nacionalinio egzaminų centro (NEC) vadovė Saulė Vingelienė.

„Stabdo faktas, kad mokyklos dar nėra pilnai aprūpintos kompiuteriais. Ugdymo procese mokiniai dažniau rašo ranka nei kompiuteriu“, – aiškina ji.

S. Vingelienės teigimu, laikas, kuomet egzaminai pereina į kompiuterius, artėja, tačiau koks egzaminas 2020 metais galėtų būti pirmasis vykdomas kompiuteriu, kol kas pasakyti sunku.

Specialistė pabrėžia, kad, pavyzdžiui, anglų ir lietuvių kalbos egzaminams ypatingo kompiuterinio pasiruošimo nereikia, tačiau matematikos egzamino metu reikia braižyti brėžinius, o tai yra sudėtingiau, nei paprasčiausiai rašyti tekstą.

„Klausant abiturientų, paaiškėja, kad kai kuriems abiturientams visgi geriau rašyti ranka“, – pasakoja S. Vingelienė.

Anot NEC vadovės, dažniausiai abiturientai neišlaiko lietuvių kalbos ir literatūros egzamino. „Taip yra dėl to, kad tai yra vienintelis privalomas egzaminas. Taip pat šio egzamino kartelė yra pakankamai aukšta – reikia surinkti 30 procentų taškų. Ši kartelė yra pati aukščiausia iš visų egzaminų“, – sako S. Vingelienė.

Kasmet daugiausia apeliacijų pateikiama būtent dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, atskleidžia NEC vadovė.

Pokalbis su S. Vingeliene – laidos įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS