Šventoji savaitgalį šurmuliuos lyg vasarą (programa) | KaunoDiena.lt

ŠVENTOJI SAVAITGALĮ ŠURMULIUOS LYG VASARĄ (PROGRAMA)

  • 0

Savaitgalį Šventosios gyventojų ir svečių laukia itin daug įspūdingų renginių – rugsėjo 17 d. čia vyks Jūros ir Baltų vienybės dienos minėjimas bei tarptautinis bendruomenių festivalis „Vilingis“. Rugsėjo šventės Šventojoje jau tapo tradicija – taip norima pakviesti linksmai ir įsimintinai pažymėti vasaros pabaigą, suburti vietos bendruomenę bei pasidžiaugti nors ir rudenėjančiais, bet vis dar šiltais orais.

Šventės metu Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje bus tradiciškai aukojamos šventos Mišios už žuvusius jūroje, o joms pasibaigus organizatoriai kviečia apsilankyti prie buvusio kino teatro „Eldija“ (Šventosios g. 1), kur vyks tautodailės ir kulinarinio paveldo kermošius, bus galima susipažinti su senoviniais amatais – kalvyste, juostu vijimu, audimu, žvakių liejimu, stiklo karoliukų ir keramikos dirbinių gamyba, taip pat vilios specialūs užsiėmimai vaikams.

Šventiškai šurmuliuojančioje Šventojoje bus pristatomos ir dvi parodos. Tarptautinio bendruomenių festivalio „Vilingis“ projekto parodos atidarymas 14.30 val. įvyks naujai atidarytoje Antano Valiuškos alėjoje. Antroji – Alytaus fotoklubo paroda „Jotvos vartams atsivėrus 2013-2016“ buvusiame kino teatre „Eldija“ pristatys gyvosios istorijos festivalio „Jotvos vartai“ retrospektyvą.

Žiūrovai taip pat kviečiami apsilankyti tarptautinio bendruomenių festivalio „Vilingis“ konferencijoje „Bendruomeniškumo gerieji pavyzdžiai“ pramogų centre „Titanikas“.

Viena iš didžiausių atrakcijų tiek žiūrovams, tiek ir dalyviams neabejotinai taps „Vikingų laivų“ varžybos Šventosios upe. Varžybose dalyvaus iki 10 komandų iš Klaipėdos, Palangos ir Šventosios, savo jėgas išbandyti ketina ir Palangos oro uosto, Pasienio užkardos ir entuziastų suburtos komandos. Žiūrovai šias varžybas galės stebėti šeštadienį nuo 13.30 val. prie „Energetiko“ ir vadinamojo beždžionių tiltų. Varžybų nugalėtojai bus apdovanoti medaliais ir sveikatos centro „Energetikas“ įsteigtais prizais, apdovanojimų ceremonija vyks 16 val. prie buvusio kino teatro „Eldija“.

Po apdovanojimų žiūrovus pasveikins ir šventę praturtins kolektyvai „Eldija“, „Guboja“, „Gyvata“, linksmai šokdins gerai žinoma kapela „Mingė“, vyks žaidimai, veiks vaikų kūrybinės dirbtuvės.

Šventinę dieną užbaigsime 19 val. Tarptautinio bendruomenių festivalio „Vilingis“ renginyje pramogų centre „Titanikas“. Renginio metu vyks bendruomenių iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos prisistatymas - vakaronė, pagardina kulinariniu paveldu. Vakaro metu koncertuos tarptautinių konkursų laureatė solistė Judita Leitaitė bei linksmai nuteikianti grupė „Jonis“.

PROGRAMA (rugsėjo 17 d.)

12 val.

Šv. Mišios už žuvusius jūroje

Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje

13 val.

Senovės baltų amatininkų dirbtuvės

Žvejiškas kermošius

Šventosios g. 1

13:30 val.

Vikingų laivų varžybos Šventosios upe

„Beždžionių“ ir „Energetiko“ tiltas

14:30 val.

Tarptautinio bendruomenių festivalio „Vilingis“ projekto parodos atidarymas 

Antano Valiuškos alėjoje

15 val.

Parodos „Jotvos vartams atsivėrus“ pristatymas

Šventosios g. 1, I a.

15:30 val.

Tarptautinio bendruomenių festivalio „Vilingis“

konferencija „Bendruomeniškumo gerieji pavyzdžiai“

Pramogų centras „Titanikas“

16 val.

Šventės atidarymas

Kūrybos ir užimtumo „Stuba“ meno dirbtuvės visai šeimai

Šventinis koncertas su kolektyvais:

„Eldija“, „Guboja“, „Gyvata“, „Mingė“

Žuvienės degustacija, Šventosios žvejo laivo traukimo varžybos, fotosesija ir kitos pramogos!

19 val.

Tarptautinio bendruomenių festivalio „Vilingis“ baigiamasis vakaras. Bendruomenių prisistatymas.

Vakaronė, pagardina kulinariniu paveldu. Vakaro metu koncertuos Judita Leitaitė, grupė „Jonis“

Pramogų centras „Titanikas“

GALERIJA

  • Šventoji savaitgalį šurmuliuos lyg vasarą <span style=color:red;>(programa)</span>
  • Šventoji savaitgalį šurmuliuos lyg vasarą <span style=color:red;>(programa)</span>
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS