Teismas nusprendė: žydų bendruomenės pirmininkė perrinkta teisėtai | KaunoDiena.lt

TEISMAS NUSPRENDĖ: ŽYDŲ BENDRUOMENĖS PIRMININKĖ PERRINKTA TEISĖTAI

Vilniaus apygardos teismas antradienį nusprendė, kad Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky pernai gegužę perrinkta teisėtai.

Išnagrinėjusi apeliacinį skundą, trijų teisėjų kolegija panaikino apylinkės teismo sprendimą, kuriuo jos išrinkimas buvo pripažintas neteisėtu.

Ginčas kilo, kai buvo nuspręsta, kad visos regioninės žydų bendruomenės renkant vadovą turės po vieną balsą. Iki tol balsų kvota skirstyta atsižvelgiant į konkrečios bendruomenės narių skaičių – pavyzdžiui, 500 narių vienijanti organizacija gaudavo penkis balsus, 2 tūkst. – 20 balsų.

Naująją tvarką apskundė Vilniaus žydų bendruomenė, kuri teigė, kad pažeisti jos interesai.

Ji laimėjo bylą apylinkės teisme, bet Vilniaus apygardos teismas antradienį nurodė, kad pagal įstatymus ir teismų praktiką kiekvienai bendruomenei po vieną balsą suteikta pagrįstai.

„Teismas (...) nusprendžia panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo gruodžio 21 dienos sprendimą ir priimti naują sprendimą – Vilniaus žydų bendruomenės ieškinį (...) atmesti“, – rašoma nutartyje.

Teismo sprendimas įsiteisėja nuo jo priėmimo dienos.

Vilniaus žydų bendruomenės pirmininkas Simonas Gurevičius BNS sakė, kad svarsto šį sprendimą skųsti kasacine tvarka arba kurti alternatyvią Lietuvos žydų bendruomenę.

Lietuvos žydų bendruomenė pranešime spaudai nurodė, kad S. Gurevičius turėtų prisiimti „atsakomybę už žmonių supriešinimą, iššvaistytą laiką ir išteklius, bendruomenės skaldymą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Šovinys

Nedaug jų yra , bet ir tie sugeba juridiškai susipjauti .Gal ~ ~ 1995 bylinėjosi Kauno žydai senoliai . Lyg tai khasidai , lyg tai dėl choralinės sinagogos ..... Senuose laikraščiuose yra surašyta .

Nerijus

Jau teismams reikia spresti. Negali patys ir pacios issiaiskinti.

šiaip

Lietuvoje reikia panaikinti vieną teismų instituciją, nes kaip rodo praktika apygardų teismai priima priešingus sprendimus, negu apylinkės teismai. Tik naaišku kuri priima teisingesnį sprendimą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS