Teismų administracija perspėja apie sukčių siunčiamus „šaukimus į teismą“ | KaunoDiena.lt

TEISMŲ ADMINISTRACIJA PERSPĖJA APIE SUKČIŲ SIUNČIAMUS „ŠAUKIMUS Į TEISMĄ“

  • 0

Nacionalinė teismų administracija gyventojus įspėja apie naują sukčių būdą pasipelnyti – gaunamos melagingos žinutės su šaukimu į teismą, o atidaryta nuoroda nuveda į netikrą sukčių puslapį, per kurį siekiama išvilioti asmeninius, internetinės bankininkystės duomenis.

Kaip pirmadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija, platinamose apgaulingose SMS žinutėse prisidengdami teismo vardu sukčiai kviečia atvykti į teismą, tačiau detalesnės informacijos siūlo ieškoti paspaudus esančią aktyvią nuorodą. Paspaudęs ant nuorodos gyventojas atsiranda sukčių naudojamoje netikroje interneto svetainėje.

„Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su jūsų internetine bankininkyste“, – skelbia teismų administracija.

Anot pranešimo, teismai niekada gyventojams nesiunčia pranešimų su papildomomis nuorodomis SMS žinutėmis nei savo, nei kitų institucijų vardu, neprašo slaptažodžių ar kitų konfidencialių prisijungimo duomenų, taip pat neprašo pateikti mokėjimo kortelių ar kitų bankininkystės duomenų.

Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su jūsų internetine bankininkyste.

„Paprastai sukčių SMS žinutės yra siunčiamos naudojantis trečiųjų šalių teikiamomis paslaugomis, tad sukčiai Jums gali atsiųsti SMS žinutę, nurodę bet kokį siuntėjo vardą. Gautoje melagingoje SMS žinutėje pateikiama nuoroda ne į teismo interneto svetainę, bet į kitus internetinius adresus, kurie gali būti vizualiai panašūs į teismo ar kitos institucijos svetainės internetinį adresą“, – teigiama pranešime.

Nacionalinė teismų administracija rekomenduoja nespausti įtartinose SMS žinutėse esančių nuorodų, o tai vis dėlto padarius, patariama kuo greičiau išjungti atsidariusį naršyklės langą ir atsivėrusiame naršyklės lange nevesti jokių asmeninių duomenų – asmens kodo, interneto banko atpažinimo kodo ar mokėjimo kortelių duomenų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS