Tik pusė užsienio lietuvių projektų bus paremti | KaunoDiena.lt

TIK PUSĖ UŽSIENIO LIETUVIŲ PROJEKTŲ BUS PAREMTI

  • 0

Šią savaitę paskirstyta parama užsienio lietuvių organizacijų 2016 metų veiklos projektams - 43 projektams padalinta daugiau kaip 56 tūkst. eurų.

Užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė, kad ketvirtadienį vykusiame Užsienio lietuvių organizacijų projektų atrankos komisijos posėdyje iš viso svarstytos 107 projektų paraiškos, projektų buvo pateikta už daugiau nei 300 tūkst. eurų.

„Mūsų realios finansinės galimybės padėti yra daug kuklesnės“, – pranešime teigia užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius.

Didžiausi šiais metais paremti bendruomenių projektai – Pasaulio lietuvių bendruomenės kraštų pirmininkų ir jaunimo sąjungų suvažiavimas, JAV lietuvių bendruomenės XV Šiaurės Amerikos lietuvių tautinių šokių šventė, Europos lituanistinių mokyklų sąskrydis „Draugystės tiltas 2016“.

Viceministras atkreipė dėmesį, kad kai kurios paraiškos turėjo būti adresuotos ne URM.

„Matėme ne vieną projektą, kuriuo siekiama finansuoti savaitgalines mokyklėles, tačiau tai nėra URM kompetencija, tad atkreipėme Švietimo ir mokslo ministerijos dėmesį į tokius projektus ir paraginome mūsų partnerius rasti lėšų neformaliajam švietimui paremti“, – tvirtino M.Bekešius.

Užsienio lietuvių organizacijų projektų atrankos konkursas organizuojamas įgyvendinant Ryšių su užsienio lietuviais politikos formavimo ir įgyvendinimo programą, kuria siekiama padėti užsienio lietuviams puoselėti tautiškumą ir bendruomeniškumą, išlaikyti lietuvišką tapatybę, stiprinti organizacinius gebėjimus, skatinti užsienio lietuvių įsitraukimą į Lietuvos politinį, visuomeninį, ekonominį ir kultūrinį gyvenimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS