„Spartan“ su 30 keleivių nusileido Vilniuje | KaunoDiena.lt

„SPARTAN“ SU 30 KELEIVIŲ NUSILEIDO VILNIUJE

Lietuvos kariuomenės orlaivis „Spartan“ iš Turkijos, Antalijos miesto apie 21 val. į Vilnių atgabeno 30 anksčiau šią savaitę iš Izraelio evakuotų žmonių, tarp kurių buvo ir vienas kūdikis.

Apie tai šeštadienį BNS patvirtino kariuomenės atstovas majoras Jurgis Norvaiša.

„Spartan“ iš Antalijos oro uosto pakilo šeštadienį apie 15 val., o apie 18 val. (Lietuvos laiku) nusileido Vengrijoje maždaug vienos valandos trukmės techniniam sustojimui.

Lietuvių evakuacijai iš Izraelio pasitelktas orlaivis šeštadienį įvykusiu skrydžiu užbaigė trečiadienį Turkijoje pradėtą budėjimą. Pasak Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC), jis baigtas neatsiradus daugiau Lietuvos piliečių norinčių evakuotis iš Izraelio į Turkiją.

Iš viso Lietuvos kariuomenės orlaivis „Spartan“ šią savaitę iš Izraelio į Turkiją trimis evakuaciniais skrydžiais išgabeno 95 žmones, daugiausia jų – Lietuvos piliečiai. Daugelis jų į Lietuvą nusprendė grįžti savarankiškai.    

NKVC pažymi, kad Izraelyje likę lietuviai pagalbos galės kreiptis į ten esančią Lietuvos ambasadą, kuri galės pateikti informaciją apie planuojamus skrydžius.

Užsienio reikalų ministerijos (URM) teigimu, artimiausiu metu evakuacinius skrydžius planuoja Latvija, Belgija bei Prancūzija.

Šeštadienio rytą NKVC buvo nurodęs, kad lėktuvas „Spartan“ leisis Karinių oro pajėgų Aviacijos bazę Zokniuose.

Pirmą evakuacinį skrydį „Spartan“ atliko trečiadienį, tąkart į Antaliją iš Tel Avivo atskraidinti 29 keleiviai, tuo metu per antrąjį skrydį penktadienio naktį iš Izraelio į Turkiją atgabenti 42 žmonės.

Penktadienio vakarą trečiojo evakuacinio skrydžio metu iš Izraelio į Turkiją išskraidinti 24 keleiviai.

Kariuomenės orlaivis „Spartan“ Turkijoje planavo budėti iki spalio 15 dienos. 

Lietuvos kariuomenės lėktuvas pasitelktas grupuotei „Hamas“ praėjusį savaitgalį netikėtai užpuolus Izraelį.

„Hamas“ praėjusį savaitgalį įsiveržė į Izraelio teritoriją, vykdė raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo tūkstančiai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Ar suvoki,kad esi

visiškas asilas?

ilgai neužtruko Anūkas

Tik savaitę. Per tiek laiko teroristai iki pačio Garbriaus būtų dasikasę, jei tik būtų panorėję, pavardė tai tinkama :)

jie to nusipelnė

tai dabar mūsų generolas gaus dar vieną žvaigždutę, o anūkėlis pasižymėjimo medalį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS