Ugniagesiai skundžiasi, kad pareigūnų algos auga nevienodai | KaunoDiena.lt

UGNIAGESIAI SKUNDŽIASI, KAD PAREIGŪNŲ ALGOS AUGA NEVIENODAI

Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjunga pirmadienį pareiškė, kad valdžios numatyti papildomi pinigai pareigūnų algoms kelti skirstomi nevienodai, ir paragino sukurti atlyginimų didinimo metodiką.

Anot profsąjungos, pernai derantis dėl papildomų 3,5 mln. eurų Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui (PAGD),  sutarta, kad atlyginimai visiems bus pakelti po maždaug 100 eurų.

„Visgi dabar ima atrodyti, kad PAGD kol kas vadovaujantis Kęstutis Lukošius arba pamiršo šiuos įsipareigojimus, arba mano, jog jo nuomonė yra svarbesnė už Vyriausybės vadovų. Ugniagesių bendruomenė nesirengia taikstytis su tokia situacija“, – pranešime cituojamas profsąjungos vadovas Saulius Džiautas.

Kreipimesi į PAGD pareigūnai teigia, kad juos pasiekė informacija, jog skirtingiems pareigūnams atlyginimas bus didinamas taikant skirtingus koeficientus, o tai profesinėms sąjungoms nėra priimtina.

„(...) ar nebus taip, kad didesniu darbo užmokesčio galiausiai džiaugsis tie, kurie yra kuo nors nusipelnę vadovui ar vadovybei?“ – kalbėjo S. Džiautas.

Ar nebus taip, kad didesniu darbo užmokesčio galiausiai džiaugsis tie, kurie yra kuo nors nusipelnę vadovui ar vadovybei?

Rašte departamentui profesinė sąjunga reikalauja įkurti bendrą darbo grupę, kuri parengtų darbo užmokesčio didinimo ugniagesiams gelbėtojams metodiką ir numatytų kuo skubesnius jos įgyvendinimo terminus.

PAGD akcentuoja, kad pareigūno atlyginimas susideda ne tik iš jo pareigybei priskirto koeficiento, bet ir kitų faktorių, o tai sunkina galimybę kelti algas visiems ugniagesiams vienodai.

Vis dėlto departamentas pabrėžė, kad vidutinė pareigūnų alga šiemet vidutiniškai augs 100 eurų.

„Vidutiniškai darbo užmokestis turėtų padidėti 100 eurų, tačiau reikia įvertinti tai, kas sudaro darbo užmokestį: pareiginė alga, priedas už laipsnį, priedas už tarnybos Lietuvos valstybei stažą, priemokos, mokėjimas už darbą poilsio ir švenčių dienomis, nakties ir viršvalandinį darbą ir budėjimą“, – BNS sakė PAGD atstovė spaudai Kristina Kurminienė.

„Darbo užmokesčio didėjimas numatomas, tačiau jis kiekvienam pareigūnui bus individualus ir skirtingas dėl turimos pareiginės algos, priedų, viršvalandžių ir kitų darbo užmokesčio sudedamųjų dalių. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad Vidaus tarnybos statutas numato koeficientų didinimo galimybes ir teisės aktais nustatytas darbo užmokesčio didinimo procedūras“, – pridūrė ji.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo sistemos darbuotojai uždirba mažiausiai iš visų statutinių pareigūnų Lietuvoje. Jų vidutinė alga pernai siekė beveik 620 eurų „į rankas“.

Šiemet Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento biudžetas siekia 111,5 mln. eurų – tai yra 11,5 mln. eurų daugiau nei pernai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS