Ukrainos karių sveikinimai Kovo 11-osios proga: lietuviai – šventi žmonės | KaunoDiena.lt

UKRAINOS KARIŲ SVEIKINIMAI KOVO 11-OSIOS PROGA: LIETUVIAI – ŠVENTI ŽMONĖS

  • 5

„Mes taip pat norime būti pilnaverčiais broliais, turinčiais teises. Baltijos šalys – Estija, Latvija, Lietuva, taip pat Lenkija ir Čekija – visos šios šalys nuėjo savo kelią į Europą. Dabar – mūsų eilė. To siekiame didele, kraujo kaina. O ką daryti?“ - aidint šūviams į kamerą sakys ginkluotas ukrainietis Sasha.

„Kaip bataliono vadas ir kartu nuo visų ukrainieči, sveikinu brolius lietuvius su Nepriklausomybės diena. Žiūrėkite į šią dieną rimtai, vertinkite ją. Iki šiol mes taip negalvojome, mums tai buvo tiesiog šventė. Dabar mes iš naujo įvertinome šios šventės reikšmę. Ačiū jums už palaikymą, humanitarinę pagalbą, broliai lietuviai. Žinome, kad už mūsų visa Europa. Mes kovosime iki pabaigos, nes negalime pralaimėti šio karo...“, - kreipsis kitas karys, pasivadinęs Batya.

Tuo tarpu „Koldun“ slapyvardį pasirinkęs ukrainietis, nepaleisdamas ginklo iš rankų, teigs, kad jei ne lietuvių parama, kurią rizikuodami gyvybėmis atveža savanoriai, Ukrainos kariai tiek laiko prieš Rusijos separatistų atakas nebūtų atsilaikę. „Būkite vieningi, saugokite laisvę. Neleiskite Rusijai įsibrauti ir padaryti to, ką jie iki šiol daro mūsų šalyje...“, - kalbės kariūnas.

Unikalūs kadrai su Ukrainoje kariaujančių karių kasdienybe, sveikinimais ir linkėjimais lietuviams, žiūrovams bus parodyti jau rytoj, trečiadienį, specialioje Kovo 11-osios laidoje „Mano Lietuva“.

Nepaisydamas vos už kelių kilometrų vykstančių mūšių ir fone aiškiai girdimų susišaudymo garsų, karius prieš kelias dienas filmavo švedų režisierius Jonas Ohmanas. Pastaruosius dešimt metų J. Ohmanas gyvena Lietuvoje, puikiai kalba lietuviškai ir rusiškai. Kone kas savaitę režisierius kartu su kitais lietuviais savanoriais į Ukrainą gabena paramą drabužiais, maistu, vaistais. Jo iniciatyva į Ukrainą jau išsiųsta paramos už 100 tūkstančių eurų.

„Aš myliu Lietuvą, jos istoriją, žmones. Remti Ukrainą lietuviams būtina. Tai investicija į draugystę, nes jie bus pirmi, skubantys mums į pagalbą. Ukrainiečiai labai vertina ir gerbia lietuvius, už jų paramą. Lietuviai Ukrainoje – šventi žmonės!“ - laidoje pasakos J. Ohmanas.

Apie tai, kuo galime didžiuotis, kuo garsėjame po 25-erių laisvės metų, bei tai, ką mūsų šalis prarado, kalbėsis garsiausi šalies menininkai ir sportininkai, daug metų Lietuvoje gyvenantys emigrantai, bei didžius darbus tyliai darantys lietuviai. Su nepriklausomybės atkūrimo jubiliejumi sveikins ir istorijomis dalinsis dirigentas Gintaras Rinkevičius, garsiausias akordeonistas Martynas Levickis, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, lakūnas Jurgis Kairys, režisierius Oskaras Koršunovas, tenisininkas Ričardas Berankis, daugiausiai Lietuvoje, net 82 kartus kraujo neatlygintinai davęs donoras Žilvinas Neliubšys, 13 vaikų globojanti Nijolė Navickienė ir daugelis kitų.

Gairės: Ukrainos kariai, kovo 11, sveikinimai Lietuvai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

rašo visokie raudonieji Čanai

Ir baisiai pyksta,kam ukrainiečiai nori būt laisvi,kam jie nori į Europą.Su stalinistine Rusija ,Ukrainai nepakeliui

iliuzija

Vargsai ukrainieciai,jie net nenutuokia,kaip viskas yra is tikruju.

jankis

lietuvoje,kaip ir ukrainoje,atėjo banditai prie valdžios
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS