UNESCO siūlosi tarpininkauti diskusijoje dėl LRT reguliavimo | KaunoDiena.lt

UNESCO SIŪLOSI TARPININKAUTI DISKUSIJOJE DĖL LRT REGULIAVIMO

Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija UNESCO yra pasirengusi tarpininkauti ir konsultuoti ieškant geriausio sprendimo žiniasklaidos reguliavimo klausimais Lietuvoje.

Tokią poziciją LRT generalinei direktorei Monikai Garbačiauskaitei-Budrienei adresuotame laiške išsakė UNESCO generalinio direktoriaus pavaduotojas komunikacijai ir informacijai Moezas Chakchoukas.

„Kaip organizacija, nuo pat savo įkūrimo kovojanti už žiniasklaidos laisvei, pliuralizmui ir nepriklausomumui palankios aplinkos kūrimą <...>, UNESCO galėtų pasidalyti patirtimi, kaip pradėti dialogą tarp žiniasklaidos, pilietinės visuomenės ir atitinkamų institucijų, taikant UNESCO naudojamą Žiniasklaidos plėtros rodiklių metodiką, jei Lietuvos valdžios institucijos to pageidautų“, - rašoma M. Chakchouko rašte LRT vadovei.

Pasak M. Chakchouko, Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos viena svarbiausių užduočių - ginti teisę siekti, gauti ir skleisti informaciją bei remti žiniasklaidos nepriklausomumą, garantuojantį spaudos laisvę.

UNESCO raštas - reakcija į LRT vadovės laišką, atkreipiantį tarptautinės organizacijos dėmesį į aplink Lietuvos visuomeninį transliuotoją susidariusią situaciją, Seime rengiantis svarstyti jo veiklą reguliuojančių teisės aktų pataisas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

manau

LRT yra problema mūsų šaliai. Švelniai tariant

SUSIJUSIOS NAUJIENOS