Už 0,3 g kanapių pateko į areštinę ir prarado darbą | KaunoDiena.lt

UŽ 0,3 G KANAPIŲ PATEKO Į AREŠTINĘ IR PRARADO DARBĄ

  • 8

Laidos dalyvis Tadas pasakos, kad rugpjūčio mėnesį vyrą sulaikė policijos pareigūnai, kurie jo kišenėje rado 0,3 gramo kanapių. Už šį nusikaltimą Tadas buvo dviem paroms uždarytas į areštinę.

Prieš atvykdamas į Lietuvą Tadas jau kurį laiką gyveno Olandijoje, ten turėjo darbą, tačiau po šios istorijos viską prarado, mat dėl reikalų su teisėsauga negalėjo išvykti iš Lietuvos, o čia darbo taip pat susirasti negalėjo, nes pareigūnai buvo paėmę visus vyro dokumentus argumentuodami tuo, kad Tadas gali slapstytis ir išvykti į užsienį.

Po kiek laiko vyras sulaukė tyrėjos skambučio. Ji pasakė, kad jeigu vyras sutinka su nusižengimu, jam bus skirta 300 eurų bauda ir visa istorija baigsis. Tadas sutiko iškart sumokėti baudą, kadangi norėjo kuo greičiau susirasti darbą ir gyventi toliau.

Seimo narys Mykolas Majauskas yra siūlęs legalizuoti medicinines kanapes. Politikas laidoje kalbės, kad medicininių kanapių preparatais gydomi sunkiomis ligomis sergantys ligoniai. Be to, 2017-aisiais medicinines kanapes įteisino trys Europos Sąjungos šalys – Graikija, Vokietija ir Lenkija, anksčiau medicinines kanapes yra legalizavę ir daugiau šalių – Ispanija, Nyderlandai, Suomija, Čekija, Slovėnija ir Portugalija.

M. Majauskas teigia, kad Europos vaistų agentūra medicinines kanapes yra pripažinusi kaip vaistus. Politikas sako, kad tai nereiškia, kad kanapės būtų prieinamos visiems, jų galėtų įsigyti tik tie žmonės, kurie gautų tinkamą specialisto rekomendaciją ir su griežta medikų priežiūra.

Nuo 2017 metų neliko nuo sovietmečio galiojusio Administracinių teisės pažeidimų kodekso. Vietoje jo įsigaliojo Administracinių nusižengimų kodeksas. Dalis su narkotinių medžiagų vartojimu susijusių reguliavimų buvo išbraukti ir liko tik Baudžiamajame kodekse (BK).

Pagal BK, tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. 

Trečiadienio pavakarę, 17.35 val., LNK laidoje „Yra, kaip yra“ politikai, verslininkai ir eiliniai žmonės kalbės, ar Lietuvoje turi būti baudžiama už kanapių rūkymą. Žiniasklaidoje buvo pasirodęs ne vienas pranešimas, kad su mažu kanapių kiekiu sugauti jaunuoliai turi laiką leisti areštinėje su sunkiais nusikaltimais kaltinamais asmenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kaunietis

legalizuoti medicinines kanapes!----tik taip[galint nusipirkti su mediku receptu] palengvinsim skausmus kenciantiems ligoniams ir kraujagysliu galvos ligomis,kaip epilepsija ,skausmingomis migrenomis sergantiems ,butina tureti medicinine kanape [cannabis]Lietuvoje ,ir kuo greiciau ..kas nori kvaishintis---- tas isigyja ir dabar ,ir cia ,ir tai zinoma "paslaptis" o ligoniai laukia,tikisi nebukime paskutiniai....skauda----pagelbekime.

MIndaugas

Narkomafija Lietuvoj pinigų turi. Ne tik žurnalistai, jau ir seimūnai neriasi iš kailio atidirbinėdami.

Neabejotinai

"Tadas",kupinas geriausių norų padėti vargšams ligoniams, prisikišęs pilnas kišenes kanapių, blaškėsi po miestą, ieškodamas tų pagalbos reikalingų ligonių, kol kažkokie niekšai nutvėrė už kirkos, atėmė "vaistukus" ir dar patupdė už grotų cieloms net praktiškai 2 (!!!!) paroms...Per tai sirata neteko daaaaaarboooo ! Kur žiūro žmogaus teisių gynimo specialistai, ligonių bendrijos ? Šitaip nuskriaust aktyvų visuomenišką atjautos nestokojantį daktarą.. tfu ty, pilietį , pilietį ! Nebejuokinam publikos šitomis savo laidom su panašiais veikėjais pagrindiniuose vaidmenyse. Medicininių kanapių legalizavimo tema neturi nieko bendra su panašaus raugo laideliūkštėmis bei jų "herojais". Ir Majauskas prastai pakvimpa,jose dalyvaudamas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS