Užsieniečiai naudojasi leidimų gyventi Lietuvoje spragomis | KaunoDiena.lt

UŽSIENIEČIAI NAUDOJASI LEIDIMŲ GYVENTI LIETUVOJE SPRAGOMIS

  • 5

Migracijos departamentui sugriežtinus leidimų gyventi Lietuvoje išdavimo tvarką, šalyje veikiantys tarpininkai padeda trečiųjų šalių piliečiams reikalavimus apeiti perleisdami užsieniečiams bendrovių akcijas.

LRT tyrimų skyrius, susisiekęs su migracijos paslaugą teikiančiomis bendrovėmis, išsiaiškino, kad leidimą gyventi Lietuvoje gali gauti daugiau susimokėti linkę užsieniečiai – jiems pakanka iš veikiančių bendrovių įsigyti akcijų ir kasmet už buvimą akcininku susimokėti fiksuotą sumą.

Vienoje iš tokių įmonių žurnalistams teiraujantis leidimo piliečiui iš Baltarusijos teigta, kad tokiais klausimais reikia konsultuotis konfidencialiai, o susitikimo kaina – 40 eurų. Pagalbos gauti leidimą kaina prasideda nuo 300 eurų.

Migracijos departamentas tokią situaciją vadina pilkąja zona, tačiau departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė pripažįsta, kad įmonės steigti ar ją parduoti nėra draudžiama, todėl tokia veikla – teisėta.

„Tie tarpininkai – gal jie darosi pelnus, bet jie nežino, kokiems žmonėms jie padeda atvykti į Lietuvą, tiesiog, ar jie nori dirbti prieš savo valstybę, ar bendradarbiauti“, – LRT svarstė E. Gudzinskaitė.

Migracijos departamento duomenimis, tokių trečiųjų šalių verslininkų nuo 2014 iki 2016 metų Lietuvoje atsirado daugiau kaip 6 tūkstančiai, šiemet tokių asmenų, kuriems leidžiama gyventi Lietuvoje, sumažėjo perpus.

Daugiausia leidimų išduota Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Irano, Azerbaidžano, Armėnijos, Kinijos, Pakistano ir Kazachstano piliečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rapolas

Reikia reikalauti paviesinti kgb sarasus. Aiskiai, greit 30 metu, yra zlugdoma Lietuva ir jos zmones.

laikas zadinti

rinksimes prie saugumu rumu ,zadinsime miegalius is sapno gilaus,uz piniga ir lietuva baigia pribaigti ,tik paprasti zmones gali situs veikejus supurtinti,cia viskas musu rankoje ,ponai tik parsidavineja o mes turim vargti,visais laikais darbo liaudis kovoja uz savo valstybe,

Anonimas

Palaukite kol paktą dėl emigrantų pasirašys tada ne spragos o visą tvorą jiems nugriaus... Kam ne vis vien pasirašykite peticiją prieš emigracijos paktą kuri mūsų valdžia nori pasirašyti. Kol kas iš 3 000 000 milijonų tik 3000 pasirašė. O paskui verkia visi kodėl mūms taip blogai gyvenasi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS