V. Adamkus įvardijo aukščiausią savo gyvenimo pasiekimą: didžiuojuosi, kad pavyko Lietuvą atvesti į NATO ir ES | KaunoDiena.lt

V. ADAMKUS ĮVARDIJO AUKŠČIAUSIĄ SAVO GYVENIMO PASIEKIMĄ: DIDŽIUOJUOSI, KAD PAVYKO LIETUVĄ ATVESTI Į NATO IR ES

  • 30

 Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus sako, kad aukščiausias pasiekimas jo gyvenime yra Lietuvos prisijungimas prie NATO ir Europos Sąjungos.

„Mano 10 metų užsienio politikos sukūrime, atgavus Nepriklausomybę, stengiantis įvesti Lietuvą atgal į tarptautinį lygį – čia galiu ramiai pasakyti, kad didžiuojuosi, kad man pavyko Lietuvą atvesti į NATO ir į Europos Sąjungą. Tai aukščiausias pasiekimas mano gyvenime“, – sekmadienį per „Lietuvos ryto televiziją“ transliuotame interviu sakė V. Adamkus.

Prezidentas įvardijo ir didžiausią gyvenimo nesėkmę, t. y. kad 1944 metais apleido Lietuvą.

„Tai sunkiausias prisiminimas per visus gyvenimo metus. Sugriuvo visos svajonės, visi galvojimai ir tikėjimaisi, kad tą pabaigsiu, tą pasieksiu. Viskas sugriuvo prieš akis, namai, santykiai su žmonėmis, visas gyvenimas“, – sakė jis.

V. Adamkus interviu taip pat paminėjo, kad iki šiol seka Lietuvos politinį gyvenimą.

„Kai kur džiaugiuosi, kai kur daugiau išgyvenu dėl to, ką matau. Nes galvoju, kad tikrai aš būčiau iki to nepriėjęs. Bet vis tiek džiaugiuosi tais laimėjimais, kuriuos Lietuva per 30 metų yra pasiekusi“, – sakė jis.

V. Adamkus šalies prezidentu buvo 1998–2009 metais. Lietuva prie ES ir NATO prisijungė 2004 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Pagarba

Prezidentui Adamkui jo darbams Lietuvai, daug sveikatos ,laimes ir ilgų gyvenimo metų.

Vel

Vatines atliekos mėšlu drabstosi, negali pamiršti kad sugriuvo pabedytelių oro pilies penkmečių statyba ,kaip ir visa ant smelėto kranto piešta iškrypėlių deržava ,kuri laikėsi ant šautuvų durtuvų galo.

!!!!!!?

ADamauskai mesininko palikuoni bek bek ir net tisiog bek MES SEKAM TAVE DABAR NEPRAEIS ZA POBEDU tiesiog BEGI!!! a dar pudeli lansbergiuka pasiimk mirsit pragare MI VSIO POMNIM
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS