V. Baublienės idėja: vienas paprastas sakinys gali išsaugoti byrančias šeimas | KaunoDiena.lt

V. BAUBLIENĖS IDĖJA: VIENAS PAPRASTAS SAKINYS GALI IŠSAUGOTI BYRANČIAS ŠEIMAS

Kai šeimose kyla konfliktų, nesutarimų, kurie praktiškai gresia skyrybomis, galima ištarti vieną labai paprastą sakinį ir taip pakeisti situaciją, įsitikinusi LRT TELEVIZIJOS laidos „Stilius“ vedėja Violeta Baublienė.

Anot žurnalistės, jos siūloma idėja padėtų Lietuvai tapti jaukesne gyventi, o žmonių rūpinimasis vieni kitais neapsiribotų vien pinigų aukojimu beglobiams vaikams.

„Kadangi sveikintis ir dėkoti, mano manymu, jau išmokome, reikia žengti kitą žingsnį. Kiekvieną rytą žmonės vienas kitam, nesvarbu, artimam ar tolimam, turėtų pasakyti paprastą sakinį, kuris angliškai skamba taip: „What can I do for You?“. Lietuviškai tai nėra tas pats, kas „kuo galėčiau padėti?“ Tai labiau „ką aš dėl tavęs galėčiau padaryti?“ Tokie žodžiai žmogui suteikia jausmą, kad tu dėl jo gali padaryti viską“, – savo idėją Lietuvai pristato V. Baublienė.

Daug keliaujanti žurnalistė pastebėjo, kad ši tendencija yra paplitusi Vakarų pasaulyje. „Kai nueini į tam tikras vietas: gerus muziejus, labai senas galerijas, privačias kolekcijas – nekalbu apie parduotuves, negaliu pasakyti, ar ten taip yra – prie tavęs visuomet pribėga žmogus ir paklausia: „What can I do for You?“ Net nemoku apsakyti, kaip tai nuteikia. Iš tiesų galbūt jis man niekuo nepadės, ir aš pati viską susirasiu, bet tai parodo požiūrį į žmogų. Parodo, kad tu galvoji apie jį ir nori, kad jam diena būtų geresnė“, – tvirtina vienos populiariausių LRT TELEVIZIJOS laidų vedėja.

Anot žinomos moters, apie tai rašoma ir psichologinėje literatūroje – toks paprastas sakinys gali net padėti išsaugoti byrančias šeimas.

„Kai šeimose kyla konfliktų, nesutarimų, kurie praktiškai gresia skyrybomis, galima panaudoti tą labai paprastą triuką: kiekvieną rytą vienas kito paklausti – ką aš dėl tavęs šiandien galėčiau padaryti? Tai yra idėja Lietuvai, kad ji būtų šiltesnė, jaukesnė, kad mūsų rūpinimasis vieni kitais neapsiribotų vien pinigų aukojimu beglobiams vaikams ir pan.

Pradėkime nuo šeimos, nuo paprastos mažos erdvės, kurioje daugiausiai konfliktuojame. Juk su savais esame patys pikčiausi, patys aršiausi, labiausiai norime kažką įrodyti, o svetimiems rodome visai kitą veidą. Tad, jeigu šeimoje kiekvieną rytą paklaustume, ką galime vienas dėl kito padaryti, tai būtų labai puikus žingsnis į pozityvią pusę“, – mintimis dalijasi žurnalistė.

Kiekvienas gali kažką sugalvoti, ir ta idėja gali būti nuostabiai naudinga visuomenei. Visi gali pagalvoti, ką jie gali padaryti Lietuvai.

V. Baublienės įsitikinimu, „Idėja Lietuvai“ – puiki iniciatyva. Anot jos, kiekvienas žmogus galvoje turi idėją, nes kiekvienas yra kūrybingas.

„Yra net toks pasakymas: visi yra kūrėjai, bet tik menininkai tai žino. Kiekvienas gali kažką sugalvoti, ir ta idėja gali būti nuostabiai naudinga visuomenei. Visi gali pagalvoti, ką jie gali padaryti Lietuvai.

Banalu tai kartoti, bet, man rodos, būdamas JAV prezidentu Johnas F. Kennedy yra pasakęs, kad kiekvienas žmogus pirmiausia turi pagalvoti, ne ką valstybė jam gali duoti, bet ką jis gali duoti savo valstybei. Tai puikiai tinka „Idėjos Lietuvai“ kontekste – pagalvokime, ką mes kasdien galime padaryti vienas dėl kito ir dėl mūsų Lietuvos“, – skatina televizijos laidų vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nul'ei

Tai kam parašei žodį "NORMALI"?

geris

Man patiko. Jums siull santaikos sakinius,o komentarai atgal bruda pila. Beviltiski.

Teisybe

Bet kur tas vyras kuriam teisingi zodziai paliestu sirdi.. Patinai vartotojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS