V. Landsbergis: visos idėjos Lietuvai netenka prasmės | KaunoDiena.lt

V. LANDSBERGIS: VISOS IDĖJOS LIETUVAI NETENKA PRASMĖS

Visos idėjos Lietuvai netenka prasmės, jei pamirštame pagrindinę – Lietuvos – idėją, sako Prof. Vytautas Landsbergis. Pasak jo, Lietuvos idėja anksčiau gaivino ir vedė, o dabar nyksta.

„Aš manau, kad pats gyvenimas ir jo eiga, jeigu mes dar tikime gyvenimu ir ateitimi, yra viena pagrindinė idėja, apie kurią reikia galvoti. Ji yra lemianti – tai yra Lietuvos idėja“, – sako jis.

Kaip pabrėžia profesorius, jeigu nėra Lietuvos idėjos, visomis kitomis, antraeilėmis idėjomis, situacijos neišgelbėsime ir ateities nebus.

„Lietuvos idėja tikrai buvo praeityje. Ji gaivino ir vedė, bet nyksta dabartyje, išnyks ateityje, kuri formuojasi jau dabar“, – akcentavo V. Landsbegis.

Pasak jo, pagrindinis dalykas, sudarantis Lietuvos idėją – noras gyventi, gyvenimo meilė ir gyvenimo dovanos įvertinimas. Pasaulyje neaišku, sako V. Landsbergis, ar žmonija nori gyventi: abejonės kyla ir dėl šeimų, ir dėl tautų.

Rašyti komentarą
Komentarai (77)

A,Brunius

3 zydukai ir mergele Lietuva graban nuvare! Kas atspekit?

"kauniečiui"

taip, sovietų konclageryje nebuvo mokslininkų, profesorių, rašytojų, aktorių....? buvo tik stribai, stukačiai, ..., kurie dabar reiškiasi, kaip vatnykai ir koloradai ?

kaunietis

reikėtų V.Landsbergį nustoti vadnti profesoriumi ,arba vadinti tarybiniu profesoriumi. Profesoriaus vardą jis juk gavo vadinamosios okupacijos metu ir nereikėtų to vardo naudoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS