V. Putinas patvirtino išmokas karo veteranams Rusijoje ir Baltijos šalyse | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS PATVIRTINO IŠMOKAS KARO VETERANAMS RUSIJOJE IR BALTIJOS ŠALYSE

  • 14

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką, nurodantį Rusijoje ir Baltijos šalyse gyvenantiems Antrojo pasaulinio karo veteranams kasmet prieš Pergalės dieną, Rusijoje minimą gegužės 9-ąją, išmokėti po 10 tūkst. rublių (apie 138 eurų) išmokas.

Numatoma, kad nuo šių metų tokią išmoką gaus visi Rusijos piliečiai, nuolat gyvenantys Rusijoje, Lietuvoje, Latvijoje ar Estijoje ir esantys vadinamojo Didžiojo Tėvynės karo (vykusio 1941–1945 metais) dalyviai arba neįgaliais per šį konfliktą tapę asmenys.

Šis dokumentas ketvirtadienį buvo paskelbtas Rusijos teisinės informacijos portale.

Rusijos vyriausybei nurodoma užtikrinti šios iniciatyvos finansavimą, įskaitant papildomas lėšas, pavyzdžiui, reikalingas išmokų pristatymui jų gavėjams.

Įsako preambulėje pabrėžiama, kad prezidentas nutarė skirti šias kasmetines išmokas „reikšdamas gilią pagalbą Didžiojo Tėvynės karo veteranams“.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Tegu ima

dar kol gyvi. O jų mažėja. Yutubėje yra filmukų, kur 9 osios šventėje vaikštinėja 60-70 ečiai "veteranai" su koviniais medaliais ir ordinais. Ir vienais metais majorai, kitais metais jau pulkininkai. Yra toks kadras kur laivyno viršila (staršina) kitais metai jau kap trys....Tikrieji veteranai skiria feiką. Volodiai reikia šou - padaro.

Jonas

Kolūkio pirmininkas Anikinas , frontininkas -tėvą versdavo varyti degtinę, o mane 3 metų vaiką pripratino gerti degtinę. Dėl to gyvenime turėjau problemų. Todėl save galiu laikyti okupacijos ir 2 pasaulinio karo auka. Bet iš Putino ir mirdamas neimčiau tų kruvinų pinigų. Gyvenime teko bendrauti su Vologdos srities SSSR CK nariu , buvusiu frontininku . Jis 1989 m. prie paaiškėjus tiesai, padėjo partinį bilietą ir joks partinis CK klounas neprivertė pakeisti nuomonės.

Anonimas

Edgarėli, tie medaliai gauti ne už dyką. Dėl daugelio jų teko kraują pralieti. Va tau tai tokio tikrai niekas neduos. Nebent pradėsi loti kaip Vaidas Saldžiūnas iš delfio, tai gal prezidentė ir užkabins kokį skardigalį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS