Europos kovos su sukčiavimu tarnyba tirs „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ projektą | KaunoDiena.lt

EUROPOS KOVOS SU SUKČIAVIMU TARNYBA TIRS „LIETUVOS TŪKSTANTMEČIO VAIKŲ“ PROJEKTĄ

Europos kovos su sukčiavimu tarnyba (OLAF) tirs, ar viešosios įstaigos „Pirmoji kava“ ir prodiuserinės kompanijos „TV Play“ sudarydamos sandorius dėl laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ kūrimo laikosi Europos Sąjungos (ES) finansavimo taisyklių.

„OLAF išnagrinėjo gautą informaciją (...) ir pradėjo tyrimą“, – rašoma Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiui Ramūnui Karbauskiui adresuotame tarnybos rašte.

Šį raštą BNS antradienį perdavė R. Karbauskio atstovė Dalia Vencevičienė. Pasak jos, dalis perduoto dokumento buvo užtušuota dėl asmens duomenų apsaugos.

Parlamentaras į OLAF dėl galbūt neskaidriai panaudotos ES paramos kuriant „Lietuvos tūkstantmečio vaikus“ kreipėsi vasario pabaigoje.

Tuomet R. Karbauskis teigė, kad kreiptis jį paskatino žiniasklaidos paviešinti faktai, jog „Pirmoji kava“ gauna ES lėšų laidai per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją (LRT) rengti, tam skelbia viešuosius pirkimus, o juos laimi vienintelė šių pirkimų dalyvė „TV Play“.

Šiuo metu „TV Play“ yra pakeitusi pavadinimą į „Nord Play“.

Įmonės vadovas Laurynas Šeškus BNS sakė neturintis informacijos apie pradėtą OLAF tyrimą.

„Mes nieko apie tai nežinome, esame atviri, žinome, kad esame teisūs, ir žinome, kad tai viso labo yra politinis triukšmas“, – teigė prodiuserių kompanijos vadovas.

Platesnę poziciją jis pažadėjo pateikti vėliau antradienį.

OLAF tiria ES biudžetui kenkiančio sukčiavimo, korupcijos ir sunkių pažeidimų ES institucijose atvejus ir formuoja kovos su sukčiavimu politiką.

Dėl viešosios įstaigos „Pirmoji kava“ vykdytų viešųjų pirkimų – projekto „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, transliuojamo per LRT, į Generalinę prokuratūrą prieš dvi savaites kreipėsi ir Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Ji pažymi, kad kilo įtarimas dėl ES finansuojamų projektų skaidrumo bei siekio galbūt neteisėtai pasinaudoti ES parama.

L. Šeškus anksčiau BNS sakė neįžvelgiantis logikos VPT veiksmuose bei sieja tai su galimu politikų spaudimu.

„Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ finansavimo aplinkybes nagrinėja ir ES paramą administruojanti Europos socialinio fondo agentūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS