Auditoriai: dauguma savivaldybių iškraipo duomenis | KaunoDiena.lt

AUDITORIAI: DAUGUMA SAVIVALDYBIŲ IŠKRAIPO DUOMENIS

  • 1

Didžioji dalis Lietuvos savivaldybių savo ataskaitose iškraipo duomenis, teigia valstybės auditoriai. Valstybės kontrolė nustatė, kad 49-ios savivaldybės iš 60-ies ataskaitose pernai nurodė mažesnius turto ir įsipareigojimų likučius, didesnes pagrindines veiklos sąnaudas.

„Nebuvo galimybės įsitikinti 1,369 mln. eurų turto, 1,456 mln. eurų įsipareigojimų likučių, 19,8 tūkst. eurų pagrindinės veiklos pajamų ir 11,84 tūkst. eurų sąnaudų teisingumu“, - rašoma Valstybės kontrolės audito ataskaitoje.

Auditoriai teigia, kad savivaldybių biudžetų pajamų planavimo ir paskirstymo principai turėtų būti peržiūrimi, o tai reguliuojantis įstatymas tobulinamas.

Pasak savivaldybių, jų skola 2014 metų pabaigoje buvo 581,5 mln. eurų, tačiau Valstybės kontrolės vertinimu, šie duomenys nerodo teisingos informacijos, nes ataskaitose neatspindėti 12,86 mln. eurų finansinės nuomos įsipareigojimai.

Valstybės auditorių nuomone, savivaldybėse trūksta kompleksinio požiūrio į kelių plėtrą, investicijų planavimą ir projektų atranką, o dalis lėšų investicijoms į kelius skiriama nerengiant investicijų projektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Danute.

Mano manymu tam ir yra auditas, kad patikslintu ataskaitu duomenis vietoje, o ne juos surinktu elektroninias pastais lenteliu pavidalu, kaip ir elgesi Snoro banko auditoriai, tikedami Antonovo pasakytais skaiciais, be to ir imonese auditai kiek zinau is pazystamu nebedaromi tik pasirasoma darbu atlikimo sutartis, o kas vyksta imonese sprendziama is imoniu pateiktu lenteliu, kadangi visi vaikosi pinigu, o ka ten tikrinsi ner kada ...tad ir gaunasi kad nezinome tikroves, net nezinome kiek Lietuvo gyventoju, ka ten kalbet apie kitka, kai buvo surasymas, nuejau ir sakau Jus net nebuvote musu name, bet niekas i tai nekreipia demesio svarbu yra popieriai, o ju teisingumas niekam nerupi, tad ka ten lygint su sovietmeciu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS