Valstybės sienos apsaugai pradedami rengti trys jauni vokiečių aviganiai | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖS SIENOS APSAUGAI PRADEDAMI RENGTI TRYS JAUNI VOKIEČIŲ AVIGANIAI

  • 2

Pasieniečių tarnybinių šunų būrį papildė trys jauni broliai vokiečių aviganiai. Antradienį Noris, Norma ir Nella buvo perduoti naujiesiems šeimininkams – Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiams kinologams.

Vilniaus rajono Mickūnų mietelyje įsikūrusiame VSAT kinologijos centre atsisveikinę vienas su kitu šuniukai buvo perduoti trims kinologams iš VSAT  Vilniaus, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinių.

Trijų mėnesių broliai įsigyti iš lietuviško veislyno viešojo konkurso būdu. Keturkojai kainavo po 700 eurų.

Iš būrio pretendentų šuniukai buvo atrinkti kreipiant dėmesį į darbui sienos apsaugoje būtinas fizines ir psichines keturkojų savybes. Tarp jų buvo motyvacija paieškai, socialumas, atsparumas stresui, baimei ir kt.

Šį trejetuką pasieniečiai įsigijo pagal Vidaus saugumo fondo 2014-2020 m. programos finansuojamą projektą „Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologų pajėgų stiprinimas, II etapas“.

Nuo šiol Noris, Norma ir Nella bus pradedami mokyti pėdsekystės ir žaliosios juostos apsaugos paslapčių, taip pat jie bus rengiami asmenų paieškai ir sulaikymui, įkalčių aptikimui ir kitoms užduotims, kurias vykdo tarnybiniai pasieniečių keturkojai. Šunys bus naudojami Specialiosios tranzito schemos veiklos funkcijoms vykdyti.

Šie jaunučiai vokiečių aviganiai papildė maždaug 160 VSAT tarnybinių šunų būrį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Turės Chomskiai ką šaudyt... :/

Algis

Nuostabus .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS