Valstybės vadovai sveikina su Kovo 11-ąja | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖS VADOVAI SVEIKINA SU KOVO 11-ĄJA

Su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena Lietuvos žmones sveikina Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Kovo 11-ąją - kaip ir prieš šimtą metų - buvo vėl atkurta mūsų valstybė. Dar kartą sau ir visam pasauliui Lietuva įrodė nepalaužiamą galią atgimti. Vėl tapti savarankiška ir stipri, pripažinta ir verta pasididžiavimo. Todėl ši diena visada suskamba kaip amžinas pavasaris ir priminimas, kad viltis ir tikėjimas savo jėgomis virsta didžiausiu laimėjimu.

Jau beveik tris dešimtmečius esame laisvi ir nepriklausomi. Šiandien viskas mūsų rankose - neišmatuojamos galimybės, sėkmė, ateitis. Tai ir yra mūsų stiprybė!“, - sakoma Prezidentės D. Grybauskaitės sveikinime.

Pasveikino S. Skvernelis

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis nuoširdžiai sveikina Lietuvos žmones su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena.

„Neseniai minėjome svarbią mūsų istorijai datą - valstybės atkūrimo šimtmetį. Nėra jokios abejonės, kad laisvės metai įkvėpė ateities kartoms ryžto ir Kovo 11-ąją atvedė mus į Nepriklausomybę.

Esame savo šalies šeimininkai, modernios, veržlios Europos bendrijos nariai, garbingi didžiausio gynybinio Aljanso dalyviai. Didžiuodamiesi, kad Lietuvoje nuo seno drauge gyvena daugelis tautų, kartu dirbame vardan valstybės gerovės, siekiame, kad būtume girdimi ir matomi globaliame pasaulyje.

Įsikūrę Vakarų ir Rytų vertybių sankirtoje liksime budrūs. Gerai suvokiame krauju iškovotos laisvės kainą ir visada stosime už ją kovojančiųjų pusėn. Nes ginti pamatines vertybes įpareigoja garbinga mūsų laisvės kovų istorija.

Mieli Lietuvos žmonės, nuoširdžiai sveikinu Jus su Kovo 11-ąja. Tai mūsų drąsos, stiprybės ir vienybės šventė. Švęskime ją džiugiai - su šeimomis susirinkę, draugus pasikvietę, kaimynus pasivadinę. Smagios ir įspūdingos visiems Nepriklausomybės šventės!“, - sakoma Premjero sveikinime.

Seimo pirmininkas: nepriklausomybė – dabar kiekvieno atsakomybė

Sekmadienį sveikindamas Lietuvos žmones su nepriklausomybės atkūrimu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragino saugoti valstybę ir nepriklausomybę.

„Minėdami valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį, pasirašėme „Šimtmečio deklaraciją“, linkėdami Lietuvai amžinai išsaugoti valstybę, nepriklausomybę ir demokratiją. Dabar tai kiekvieno iš mūsų atsakomybė“, – istorinėje Kovo 11-osios salėje sakė parlamento pirmininkas.

„Naujosios technologijos, įvairių naujienų srautai ir mažėjanti pagarba žmogui gundo pamiršti tikrąsias vertybes ir pasiklysti kasdienių veiklų tinkluose. Linkiu semtis iš pirmtakų drąsos ir stiprybės bei kurti teisingą ir sąžiningą, laisvą ir nepriklausomą demokratinę valstybę“, – teigė V. Pranckietis.

Anot jo, prieš 30 metų Sąjūdžio žmonėms reikėjo daug drąsos nuosekliai ir kryptingai veikti siekiant nepriklausomybės.

„Jų dėka šiandien šioje Kovo 11-osios Akto salėje švenčiame šią reikšmingą Lietuvos istorijos datą, esame užtikrinti ir laisvi reikšdami save. Laisvi nuo primesto mąstymo ir melo, nuo svetimos ir nepriimtinos kontrolės, laisvi nuo baimės“, – teigė Seimo vadovas.

Anot jo, per tris dešimtmečius Lietuva pasiekė daug ir tapo sėkmingos transformacijos pavyzdžiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

kam

tas /cirkas/ kuri paliko gensekas?......

NA NA

na nežinau ,kas išdrįs Grybauskaitei pasakyti ,kad ji nors per Lietuvos šventes ne depresuotu ir galėtu pasikeisti savo uniformą į normalų spalvingą rūbą ,kuris jai pačiai ir aplinkiniams keltų nuotaiką , nors per šventes ,______suprantu ,kad tai ne jos šventės ,bet ji mums parinkta ,galėtu negadinti nuotaikos ,jei ji jos neturi ,,,,sėkmės ,šventęs švęsti ,,,,

...

Anuomet turėjom vieną 'stiprų Centrą', dabar - kitą, o ir valdžioje - tie patys (tik spalvas pakeitę). Taip kad - LAIKAS 'Sąjūdžiui' ATGIMT !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS