A. Veryga neskyrė A. Skorupsko į Panevėžio ligoninės vadovus | KaunoDiena.lt

A. VERYGA NESKYRĖ A. SKORUPSKO Į PANEVĖŽIO LIGONINĖS VADOVUS

  • 1

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovo konkursą laimėjusio Arvydo Skorupsko nepaskyrė į šias pareigas.

„Toks sprendimas priimtas remiantis mus pasiekusia informacija – tiek iš specialiųjų tarnybų, tiek iš sveikatos sistemos institucijų, tiek viešoje erdvėje, kurioje nurodoma, jog ankstesnė jo veikla gali trukdyti skaidriai ir tinkamai atlikti gydymo įstaigos vadovo pareigas“, – savo feisbuko paskyroje antradienį pranešė ministras.

Jis nedetalizavo, dėl kokios informacijos nusprendė neskirti konkursą laimėjusio vadovo.

Kaip rugsėjį skelbė LRT, Sveikatos apsaugos ministerija siekia prisiteisti iš A. Skorupsko 22 tūkst. eurų už galbūt netinkamai pirktą ortopedinę įrangą šiam dar dirbant pilvo chirurgijos gydytoju Vilniaus klinikinėje ligoninėje. Ministerija taip pat siekė išsiaiškinti, kodėl A. Skorupsko praeitis nebuvo žinoma atrankos komisijai.

Ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė BNS teigė, kad gauti duomenys „kelia labai rimtų abejonių dėl asmens patikimumo eiti įstaigos vadovo pareigas“, taip pat mažinti korupcijos pasireiškimo tikimybę valstybės įstaigoje.

Anot jos, gauta informacija susijusi su „darbo pareigų pažeidimu, pažeidimo pobūdžiu“, leidžia daryti išvadą, jog tai „ne atsitiktinai susiklosčiusios aplinkybės“ ir yra pakankama priimant sprendimą neskirti asmens į pareigas.

„Artimiausiu metu bus priimti sprendimai, užtikrinantys nuolatinio ligoninės vadovo į pareigas paskyrimą“, – nurodė ministro atstovė.

Anot jos, įstaigai ir toliau laikinai vadovaus Remigijus Samuolis.

Su pačiu A. Skorupsku BNS antradienį nepavyko susisiekti.

Panevėžio naujienų portalui jp.lt A. Skorupskas antradienį teigė, jog kreipsis į teismą.

„Supraskite, kad gavau ministro įsakymą ir man paliekama galimybė tik teisminiu keliu ginčyti sprendimą. Jeigu dabar jį komentuosiu, visa tai bus panaudota, kaip spaudimas teismui. Susilaikau nuo bet kokių komentarų. Savo garbę ir orumą ginsiu teisinėmis priemonėmis, kurios yra numatytos Lietuvos Respublikos įstatymuose. Visas aplinkybes galėsiu paaiškinti po to, kai įsiteisės teismo sprendimas. Neturiu kitų teisinių priemonių, kaip tik teisiniu keliu užginčyti ir apginti savo garbę ir orumą“, – portalui sakė A. Skorupskas.

Savo ruožtu A. Veryga sako, kad pastaruoju metu vykdyti konkursai parodė „sistemines vadovų atrankos problemas“. Viena jų yra tai, kad konkurso atrankos komisija, vertindama vadovų vadybines ir kitas kompetencijas, negali gauti informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), kitų institucijų bei taip įvertinti kandidatų skaidrumo.

„Komisijai jau išrinkus nugalėtojus, priedermė vertinti vadovų skaidrumą ir galimas kliūtis eiti pareigas gavus STT informaciją tenka ministrui. Tik tuo metu jau labai sudėtinga priimti neigiamus sprendimus. Pavyzdžiui, net ir asmuo, padaręs nusikaltimą, jį pripažinus ir atleidus nuo atsakomybės pagal laidavimą yra laikomas nepriekaištingos reputacijos“, – teigė A. Veryga.

Respublikiniame priklausomybės ligų centre dirbantis A. Skorupskas galutiniame konkurso etape varžėsi su penkiais kandidatais.

Anksčiau jis yra dirbęs Širvintų ligoninės direktoriaus pavaduotoju medicinos reikalams, Vaikų ligoninės filialo „Utenos reabilitacijos ir ugdymo centro“ Ortopedijos skyriaus vedėju, yra vadovavęs „Eglės“ sanatorijos plėtros skyriui, dirbo kitose gydymo įstaigose. Medikas yra ėjęs ir Vilniaus savivaldybės Sveikatos saugos skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas. Jis taip pat dirbo sveikatos apsaugos ministrų Vytenio Andriukaičio ir Rimantės Šalaševičiūtės patarėju.

Panevėžio ligoninės vadovo pareigos liko laisvos, kai šių metų kovą sveikatos apsaugos ministras A. Veryga iš jų atšaukė nuteistą Ivaną Dorošą. Jis pripažintas kaltu sukurstęs kitus asmenis nusikalsti, o Kauno teisme nagrinėjama byla, kurioje I. Dorošas teisiamas dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

o kodel jam is viso leido dalyvauti konkurse

SUSIJUSIOS NAUJIENOS