VSD vadovas: neturiu informacijos, kad konservatoriai dirbo Kremliui | KaunoDiena.lt

VSD VADOVAS: NETURIU INFORMACIJOS, KAD KONSERVATORIAI DIRBO KREMLIUI

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje apsilankę Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) vadovas Remigijus Baltrėnas patvirtino gavę premjero Sauliaus Skvernelio kreipimąsi. VSD atsakymą Vyriausybės vadovui dar rengia, AOTD jį jau pateikė šią savaitę.

„Gavome užklausą iš ministro pirmininko. Šiuo metu renkame informaciją, esame išsiuntę užklausas visiems kriminalinės žvalgybos subjektams ir gavę tą informaciją, įvertinsime ir pasakysime. Dabar kol kas aš nieko pasakyti negaliu, įvertinsime situaciją ir atsakysime“, - trečiadienį po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio žurnalistams sakė VSD vadovas Darius Jauniškis.

Jis nekomentavo premjero kreipimosi, nes tai, anot D. Jauniškio, yra riboto naudojimo dokumentas.

Į klausimą, ar yra kokių nors požymių, kad konservatoriai esą dirbo Kremliui, D. Jauniškis atsakė: „Aš šiuo metu jokios informacijos apie tai neturiu“.

Po NSGK posėdžio AOTD vadovas R. Baltrėnas sakė, kad atsakymą premjerui pateikė šią savaitę, tačiau jo turinio nekomentavo.

„Šią savaitę atsakymas premjerui yra pateiktas. Mes, kaip karinė žvalgyba, šiuo klausimu savo darbą baigėme“, - žurnalistams sakė R. Baltrėnas.

Paklaustas, ar yra pagrindo Lietuvos gyventojams sunerimti dėl galimų grėsmių, jis patarė ramiai sutikti šventes.

„Lietuvos gyventojams siūlau išnaudoti susikaupimo laikotarpį prieš Kalėdas ir labai ramiai sutikti Kalėdas ir atšvęsti Naujuosius metus“, - paragino R. Baltrėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

O ar melas kalbos kad VSD yra FSB filialu?..

cha ... na tai kaip tu turesi ta ,,, informacija,,,,

kada pats darbuojiesi isimtinnai tik konservatlyberastams......

zelemunčikui

Niekas to tavo galo neieško, nes vien iš tavo tekstų aišku, kad esi seniai jau iškastruotas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS