VTEK plečia tyrimą dėl Registrų centro atstovo S. Kvedaravičiaus | KaunoDiena.lt

VTEK PLEČIA TYRIMĄ DĖL REGISTRŲ CENTRO ATSTOVO S. KVEDARAVIČIAUS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) išplėtė tyrimą dėl Registrų centro Informacinių technologijų centro sistemų architekto Sauliaus Kvedaravičiaus elgesio.

Tyrimas atliekamas, siekiant išsiaiškinti galimą interesų konfliktą, kai su S. Kvedaravičiumi giminystės ryšiais susijusios įmonės galėjo pelnytis iš Registrų centro elektroninio parašo plėtros konkursų.

VTEK aiškinasi, ar S. Kvedaravičius nepažeidė įstatymo, kai savo privačių interesų deklaracijoje galbūt pavėluotai nurodė duomenis apie sutuoktinę ir jos darbovietę. Komisijos atstovė Eglė Ivanauskaitė BNS teigė negalinti atskleisti, kokius duomenis jis pateikė. Pasak jos, deklaracija buvo patikslinta gruodžio 5 dieną.

Būtent tą dieną BNS skelbė, kad bendradarbiaudama su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) tiria Registrų centro sutartis su Vilniaus bendrove „EME solution“  – ji nuo 2010 metų yra gavusi Registrų centro užsakymų už beveik 3,8 mln. eurų.

„EME solution“ įsteigta 2010 metų vasarį, 42 proc. jos akcijų tuomet valdė S. Kvedaravičiaus -monos Ingridos Čaplikaitės sesuo Jurgita Čaplikaitė. Dar 42 proc. įmonės akcijų priklausė Danutei Stanevičienei, ji, BNS žiniomis, yra buvusios kito Registrų centro darbuotojo Mindaugo Žaliuko žmonos Gitos Žaliukienės sesuo Danutė Stanevičienė.

Šiuo metu po 50 proc. „EME solution“ akcijų valdo įmonės vadovas Darius Grigalius ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) registruota „Intendance Investments Limited“. D. Grigalius praėjusią savaitę BNS tikino, kad JAE įmonė nėra susijusi su buvusiomis „EME solution“ akcininkėmis.

Tyrimą dėl S. Kvedaravičiaus elgesio etikos sargai pradėjo spalio pabaigoje. Aiškinamasi, ar jis tinkamai ir laiku deklaravo savo privačius interesus. Pirminiais VTEK duomenimis, jis savo deklaracijoje nebuvo nurodęs duomenų, jog iki 2016 metų lapkričio buvo tikrosios ūkinės bendrijos „Progesa“ nariu.

Tyrimą VTEK pradėjo gavusi Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) pranešimą. Tarnybos vadovė Diana Vilytė BNS praėjusią savaitę teigė, kad įtarimų kelia tai, jog vos 4 asmenų įmonė laimi didelės vertės Registrų centro konkursus, taip pat galimi giminystės ryšiai tarp Registrų centro darbuotojų, dalyvavusių e. parašo pirkimuose.

VTEK taip pat papildomai aiškinasi, kodėl S. Kvedaravičius galbūt pavėluotai deklaravo einantis pirmininko pareigas daugiabučių namų savininkų bendrijoje „Vytenio loftai“ bei su privačiais asmenimis sudarytus du – pardavimo ir nuomos – sandorius. Detalių apie šiuos sandorius etikos sargai nepateikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS