Žiniasklaida: R. Abramovičiaus sūnui lietuviškas pasas išduotas pernai rudenį | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: R. ABRAMOVIČIAUS SŪNUI LIETUVIŠKAS PASAS IŠDUOTAS PERNAI RUDENĮ

  • 37

Rusijos milijardieriaus Romano Abramovičiaus sūnui Arkadijui Abramovičiui Lietuvos pasas išduotas pernai rudenį – pusantrų metų po to, kai jo tėvas buvo įtrauktas į ES sankcijų sąrašą, skelbia tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Tai žurnalistams patvirtino Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.

Anksčiau departamentas šios informacijos nesuteikė argumentuodamas esą tai pažeistų Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (BDAR).

Lietuvos pilietybė R. Abramovičiaus vaikams Arkadijui ir Annai suteikta kilmės pagrindu, nes milijardieriaus seneliai turėjo Lietuvos pilietybę iš tėvo pusės. Migracijos departamento duomenimis, A. Abramovičiaus dukra Anna lietuvišką pasą įgijo pirmoji, 2011 m. spalį, o atsinaujino 2021-ųjų gegužę.

Milijardieriaus sūnui Arkadijui Lietuvos pilietybė atkurta pagal naują tvarką, su ministro parašu.

„Tuomet jau buvo praėję pusantrų metų nuo R. Abramovičiaus įtraukimo į ES sankcijų sąrašą. Taip pat buvo viešai žinoma ir informacija apie tai, kad R. Abramovičius prieš pat invaziją į Ukrainą savo vaikams perleido dešimties savo valdytų fondų kontrolę. Šiuos faktus dar 2023 m. pradžioje atskleidė „The Guardian“, – rašo „Siena“.

Anot Migracijos departamento, A. Abramovičiui pilietybė atkurta remiantis 2013 m. Vidaus reikalų ministro įsakymu, paskutinėmis ministro „tvarkiečio“ Dailiaus Alfonso Barakausko darbo savaitėmis.

Skelbiama, jog be Annos ir Arkadijaus, oligarchas turi dar penkis vaikus. Kaip žurnalistams nurodė Migracijos departamentas, likę trys pilnamečiai oligarcho vaikai – Sofija, Arina ir Ilja – lietuviškais pasais nedisponuoja. Nurodoma, jog pats R. Abramovičius taip pat turi teisę į Lietuvos pilietybę, tačiau ja nėra pasinaudojęs.

ELTA primena, kad tarptautinio žurnalistinio tyrimo „Cyprus Confidential“ metu nutekinti duomenys rodo, jog Rusijos oligarcho R. Abramovičiaus sūnus Arkadijus ir dukra Anna yra įgiję Lietuvos pilietybes. Apie tai paskelbė tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

Žurnalistai tarp nutekintos medžiagos iš Kipro finansinių paslaugų kontoros „Meritservus“ aptiko oligarcho sūnaus A. Abramovičiaus paso nuotrauką. Dokumentas buvo išduotas prieš dešimtmetį ir baigė galioti šių metų gruodžio 5 d. Paso nuotraukos autentiškumas patvirtintas Londono teisininko parašu.

Žurnalistų išanalizuoti susirašinėjimai rodo, Arkadijaus ir Annos Abramovičių lietuviški pasai buvo panaudoti ir operacijoms, vertinamoms kaip bandymai apeiti oligarchui taikomas tarptautines sankcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Anonimas

Įdomu,ką galvoja Prezidentas G.Nausėda apie lietuviškų pasų dalijimą neaiškiems piliečiams,juk šitie ne rusai,o žydai.Betgi ar JAM svarbi Lietuva,juk jo net nebuvo Lietuvoje,kai mes kovojom už nepriklausomybę.Dabar ir toliau daro internacionalinę valstybę.Žydais mus užleido Grybauskaitė,o jos darbą tęsia dabartinis.

Žinoma žinoma , kurgi ne :)

" geriausia kas galėjo nutikti Lietuvai " kartu su Rusų milijardierius Romanas Abramovičius kritikuoja Lietuvos pareigūnų svarstymus ir Vidaus reikalų ministerijos (VRM) rengiamas pataisas, kurios numatytų galimybę atimti kilmės pagrindu įgytą pilietybę, motyvuojant grėsme nacionaliniam saugumui, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“. _______P.S. nuo tokios patriotyyystės kartu su rusų oligarchu , mane jau ima šiurpas , o kam patryyyyjotai dirba abejonių vis mažiau . Politiniai liberniekšai .

Pastebėjimas

Tik nereikia vaizduoti nustebusių ir nesuprantančių kaip tai galėjo nutikti.Viskas Lietuvoj padaroma kyšių pagalba.Taip visada buvo ir bus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS