ŽIV sergančių kalinių gydymui – papildomas ketvirtis milijono eurų | KaunoDiena.lt

ŽIV SERGANČIŲ KALINIŲ GYDYMUI – PAPILDOMAS KETVIRTIS MILIJONO EURŲ

  • 12

Žmogaus imunodeficito viruso (ŽIV) gydymui ir kitoms infekcinėms ligoms gydyti Teisingumo ministerija šiemet papildomai skirs 243 tūkst. eurų.

„Papildomų lėšų užteks iki metų pabaigos infekcinėmis ligomis sergantiems nuteistiesiems gydyti. Jau parengtos ir su Sveikatos apsaugos ministerija derinamos įstatymų pataisos, kad ateityje infekcinėmis ligomis sergantys nuteistieji būtų gydomi iš Privalomojo sveikatos draudimo lėšų,“ – pirmadienį išplatintame pranešime cituojamas teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Šiemet nuteistųjų virusiniams hepatitams ir ŽIV gydyti buvo skirta 350 tūkst. eurų, tačiau dėl brangių medikamentų šios sumos nepakako. Šiuo metu preparatais nuo ŽIV gydoma beveik 100 nuteistųjų, 39 nuteistieji gydomi nuo tuberkuliozės, dar penkiems pacientams turi būti pradėtas gydymas nuo virusinio hepatito C.

Šiuo metu nuteistųjų gydymas finansuojamas iš Kalėjimų departamentui skiriamų valstybės biudžeto asignavimų.

Prieš mėnesį kai kurie nuteistieji skundėsi trūkstant medikamentų negaunantys nepertraukiamo gydymo. Priklausomybių ligomis besirūpinančios koalicijos „Galiu gyventi“ direktorė Jurgita Poškevičiūtė tvirtino, kad nuo metų pradžios gydymą gauna ne visi nuteistieji, nors medikamentai priklauso visiems.

Savo ruožtu ministras E. Jankevičius BNS anksčiau teigė, jog finansavimą perkėlus į Privalomojo sveikatos draudimo fondą, jau kitiems metams nuteistųjų gydymui būtų galima skirti daugiau nei milijoną eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Jonas

Po apgaulės aš šią paskolą gavau paskolą sąžiningam ir dievotam Dievui. Taip pat galite susisiekti su juo dėl paskolos, ir jis su malonumu jums padės, išsiųsime paraišką el. Paštu: theodorejamesonfinance@gmail.com

Bile Koks

Kalio cianidas pabrango, ne kitaip....

atmatoms

utilizacija, koks dar gydymas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS