Žydų bendruomenė kaltina akademinės etikos kontrolierių antisemitizmu | KaunoDiena.lt

ŽYDŲ BENDRUOMENĖ KALTINA AKADEMINĖS ETIKOS KONTROLIERIŲ ANTISEMITIZMU

  • 19

Lietuvos žydų bendruomenė kaltina antisemitizmu akademinės etikos ir procedūrų tarnybos vadovą Virgilijų Sadauską, nes jis internete paskelbė siūlantis atlygį žmonėms, nustačiusiems XX a. žydų nusikaltimus, ketvirtadienį pranešė televizija „Info TV“.

„Sakyčiau, kad tai yra tikrai antisemitizmas. Nežinau, ar asmuo gali toliau tęsti darbą, vadovybė turi vertinti tokio asmens moralinį standartą ir prokuratūra turi susirūpinti tokia informacija“, – televizijai sakė bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Taip ji reagavo į V. Sadausko įrašą tinklaraštyje, kur jis siūlo tūkstantį eurų „moksleiviui, studentui, doktorantui, mokytojui ar mokslininkui, kuris surinks informaciją, dokumentus, medžiagą bei parašys darbą (bent 10 autorinių spaudos lankų), publikaciją apie žydų tautybės asmenis, kurie žudė žmones, prisidėjo prie trėmimų ir kankinimų“.

Pats akademinės etikos kontrolierius sako kaip tik bandantis įrodyti, kad žydai nebuvo nusikaltėlių tauta. 

„Jūs manote, žudyti yra gerai? Nu kaip jūs manot, ar gerai yra žudyti. Aš vieno klausimo klausiu žudyt gerai ar blogai? Aš kartoju – jei žydai žudo lietuvius tai gerai ar blogai? Jei lietuviai žudo tai gerai ar blogai?“, – kalbėjo V. Sadauskas.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierių į pareigas skiria Seimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Na jau čia ne šventos karvės,o varlės,kurios palijus kurkia-kum kum kūmai,kum kum kūmai,čia mūs girios ,čia mūs rūmai.Antisemitizmas,antisemitizmas...žydšaudžiai,nacių kolaborantai lietuviai...Kodėl nesusidomi tuo generalinė prokuratūra ir nacionalinio saugumo tarnyba, ir leidžia tyčiotis iš lietuvių tautos.Juk kiekvienas seimo narys priėmė priesaiką,ir ar būtina,mums rinkėjams,ją priminti?

Kaip

Kaip kitaip zydai iskels save is kitu nieko neveikia pinigu is valstybes gauna pakankamai nors daugelis is ju yra dirbe represinese sovietu sajungos strukturose kaip pati pirmininke pagal knyga musiskiai jokio holokausto lietuvoje nebuvo buvo pilietinis karas nes savi zude savus pav rusijoje buvo tas pats ukrainoje buvo izudyta badu 7 milionai gal ir daugiau bet jie nelaksto po pasauli ir neteisia eiliniu sargybiniu kurie tarnavo tose strukturose holokaustas lietuvoje tai zydu maistas be jo jie liks istorijos uz rybyje ir nematomi ir visalaika rekia kad taip daugiau neatsitiktu tikriausiai lipa ant to pacio greblio zudo palestinieciu apsupe is visu pusiu svetimoje valstybeje stato namus be leidimo ir bijo antro holokausto kuris ivyks izrailyje kai musulmonam baigsis kantrybe

ir as

zydus kaltinu,ju deka mano puse gimines 'ilsisi' sibiro platybese.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS