D.Pavalkis: nepritariame mokinio krepšelio lėšų skirstymo tvarkos keitimui | KaunoDiena.lt

D.PAVALKIS: NEPRITARIAME MOKINIO KREPŠELIO LĖŠŲ SKIRSTYMO TVARKOS KEITIMUI

  • 0

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) nepritaria siūlymams keisti mokinio krepšelio lėšų paskirstymo ir naudojimo tvarką, kad jos atitektų ne tik tiesioginėms ugdymo reikmėms, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

"Manau, kad neturėtų būti ugdymo procesui skiriamos lėšos, skirtos pamokų skaičiui palaikyti, vadovėliams (...), naudojamos dengti toms funkcijoms, kurias turi atlikti savivaldybės - šildymui, aplinkai tvarkyti. Tai yra savivaldybių funkcija. Čia yra pagrindinė mokinio krepšelio tikslinės dotacijos esmė, kad skiriama ugdymo, mokymo procesui - ne kam kitam, o tik tam skiriama", - trečiadienį žurnalistams sakė ministras.

Jo teigimu, šis klausimas trečiadienį aptartas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete, taip pat ketinama diskutuoti su valdančiomis Socialdemokratų partijos ir Darbo partijos frakcijomis.

"Kol kas įstatymas veikia taip, kaip jis veikia. Yra siūlymų jį pakeisti. Tačiau, kaip sakiau, Švietimo ministerija tam nepritaria, ir dabar su koalicijos partneriais mes tą ir derinsime - bendrą poziciją", - nurodė ministras.

Kitų metų biudžeto projekte siūloma nemažinti lėšų mokinio krepšeliui. Tačiau profsąjungoms kliūva tai, kad šias lėšas galima panaudoti ne tik tiesiogiai švietimui ar mokytojų algoms, bet ir, pavyzdžiui, mokyklų įsiskolinimams. Finansų ministerijos pateiktame kitų metų biudžeto projekte nurodoma, kad savivaldybės mokinio krepšeliui finansuoti turėtų gauti 1,931 mlrd. litų, 2013 metų biudžete tam skirta 1,933 mlrd. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS