Nuteisti PVM grobstytojai suimti uostamiesčio teismo salėje | KaunoDiena.lt

NUTEISTI PVM GROBSTYTOJAI SUIMTI UOSTAMIESČIO TEISMO SALĖJE

Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuroro kaltinimus didelės apimties baudžiamojoje byloje dėl turto pasisavinimo, sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei kitų nusikalstamų veikų, realiomis laisvės atėmimo bausmėmis bei solidžiomis piniginėmis baudomis nuteisė šešis fizinius bei vieną juridinį asmenį.

Trys iš nuteistųjų, paskelbus nuosprendį, buvo suimti teismo salėje: I. M. nuteistas 2 metų ir 7 mėn. laisvės atėmimo bausme bei 6 500 litų bauda, R. R. paskirta 1,5 metų laisvės atėmimo bausmė, o V. L. be teismo skirtos vienerių metų laisvės atėmimo bausmės dar turės į valstybės biudžetą sumokėti ir 22 tūkst. 100 litų baudą.

Kaltinamieji nuteisti už 2005-2008 m. įvykdytas nusikalstamas veikas, bendrovės „Undoris“ direktoriui K. J. susitarus su trijų bendrovių vadovais imituoti prekių ir paslaugų įsigijimą, kad būtų galima išvengti PVM mokesčių bei pasisavinti bendrovės turtą.

Kaip baigiamojoje kalboje prašė valstybės kaltintojas Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Linas Kiaurakis, teismas bendrovės „Undoris“ direktoriui bei dviems talkininkams skyrė solidžias pinigines baudas – nuo 4000 iki beveik 40 tūkst. litų. 64 tūkst. 500 litų piniginė bauda skirta ir fiziniam asmeniui – bendrovei „Undoris“.

Tai ne pirma nuteistųjų sumanyta afera mokesčių sukčiavimo srityje – jie jau po kelis kartus teisti už analogiškus nusikaltimus, kai kuriems nuteistiesiems teismas neatliktas bausmes subendrino su naujai paskirtomis.

Teismo nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS