SEB bankas leido „Kauno energijai" laiduoti | KaunoDiena.lt

SEB BANKAS LEIDO „KAUNO ENERGIJAI" LAIDUOTI

SEB bankas šiandien suteikė leidimą bendrovei „Kauno energija" laiduoti Kauno miesto savivaldybei 2,5 mln. litų, kuriuos savivaldybė ketina skirti Kauno „Žalgirio" klubui.

Laidavimą, suteikiantį savivaldybei galimybę skirti lėšas „Žalgiriui", teikia bendrovė „Kauno energija". Jos galimybes teikti tokį laidavimą vertina bankai, kuriems ši bendrovė turi kredito įsipareigojimų.

Į SEB banką „Kauno energija" dėl galimybės leisti suteikti leidimą Kauno miesto savivaldybei kreipėsi šį penktadienį.

SEB bankas jau kelerius metus remia Baltijos krepšinio lygą, kurioje žaidžia ir „Žalgiris", tačiau prieš suteikdamas leidimą „Kauno energijai" prisiimti didesnius finansinius įsipareigojimus bankas privalo įsitikinti, kad bendrovė sugebės juos įvykdyti.

SEB bankas taip pat kreipsis į Kauno savivaldybę ir reikalaus viešai paneigti ketvirtadienį žiniasklaidoje savivaldybės administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno išplatintas tikrovės neatitinkančias žinias banko atžvilgiu dėl leidimo suteikimo „Kauno energijai".

„Bankas bandomas įvelti į svetimas interesų kovas ir net paverstas atpirkimo ožiu. Reikalausime, kad tikrovės neatitinkanti informacija būtų paneigta", - sakė banko ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS