Šeštadienį vilniečiai kviečiami nemokamai vaišintis meduoliais | KaunoDiena.lt

ŠEŠTADIENĮ VILNIEČIAI KVIEČIAMI NEMOKAMAI VAIŠINTIS MEDUOLIAIS

Sako, kad meduolis per Kalėdas būtų pats skaniausias, jį reikia iškepti prieš mėnesį. Todėl neatsitiktinai lapkričio 27 dieną – šeštadienį – Vilniuje skelbiama Spalvoto meduolio diena.

„Norime padovanoti miestiečiams šventę, – sako akcijos sumanytoja Gerų Minčių Magijos (VšĮ „GMM projektai“) vadovė Violeta Mastiekienė. – Kviečiame vilniečius nemokamai vaišintis ir spalvotomis glazūromis marginti meduolius. Siūlome patirti gražų nuotykį, ir kartu padovanoti šventę kitam. Mat iš spalvotų meduolių suvertus Advento kalendorius dovanosime Vilniaus vaikų globos namams, o komisijos atrinkti gražiausi meduoliai bus parduoti Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje Rotušės aikštėje gruodžio 4 dieną.“

Pasak organizatorių, graži idėja netruko susirasti draugų ir rėmėjų. Kad meduolių nepritrūktų, vilniečius priimti ir meduoliais vaišinti sutiko 7 miesto kepyklėlės. Spalvotomis glazūromis visas kepyklėles aprūpins pagrindinis akcijos rėmėjas bendrovė „Dansukker“, miltus meduoliams kepti skirs  - „Malsena“. Būrys savanorių padės svečiams mėgautis marginimu, o kad kūryba teiktų vien džiaugsmą, meduolių margintojai gaus vienkartines pirštines ir kepuraites.

Kepyklėlėse vilniečiai sutiks nemažai geriems darbams neabejingų garsių žmonių su šeimomis. Šventei pritaria ir joje ketina dalyvauti žinomi aktoriai, muzikantai, sportininkai, dailininkai, fotografai. Iš šių žmonių sudaryta vertinimo komisija rinks gražiausius meduolius Kalėdų mugei, o gauti pinigai bus skiriami labdarai.

Paklausta, kiek bus galima suvalgyti ar išsinešti meduolių, organizatorė V. Masteikienė nusijuokė: „Pasiimti bus galima, bet mes skatiname atlikti gerą darbą – padovanoti savo kūrinį kitam. Jau atsiliepė nemažai organizacijų, kurios norėtų tokios vilniečių dovanos. Tačiau pirmiausia Advento kalendorius dovanosime 68 Trečiųjų Vilniaus vaikų namų globotiniams nuo 3 iki 18 metų. Šie vaikai neturi galimybės patys išsikepti meduolių. Advento kalendorius įteiksime gruodžio 1 dieną, o tinklapyje www.meduoliodiena.lt rasite užfiksuotų Meduolio dienos ir dovanojimo akimirkų.“

Visi renginio dalyviai už aktyvumą taip pat bus apdovanoti. Aplankę 3 ir daugiau kepyklėlių ir padovanoję daugiausia savo margintų meduolių, gaus organizatorių įsteigtus prizus.

„Vilniaus diena“ renginio metu pristatys nominaciją "Meduolinis Vilnius". Jos nugalėtojas bus apdovanotas specialiu „Vilniaus dienos“ prizu.

Organizatoriai viliasi, kad šiais metais aplankę kepyklėles ir pasidžiaugę kalėdine dvasia, vilniečiai į tokį renginį noriai rinksis ir kitąmet. „Norėtumėm, kad ši graži šventė taptų nuolatinė ir kviečiame visus prisidėti prie naujos tradicijos kūrimo,“ – paragino vilniečius Spalvotos meduolio dienos aurorė V. Masteikienė.

Daugiau informacijos rasite www.meduoliodiena.lt

Laikas. Lapkričio 27 diena. Nuo 10 val. iki 18 val.

Vietos: 7 miesto kepyklėlės:

Boulangerie – Gėlių g. 3,

Sporgooos – Trakų g. 6,

Senolių kepyklėlė ir Gabalėlis dangaus – Stulginskio g. 3,

B haus – Totorių g. 7,

Crustum – Mano kepyklėlė, (PC „Ozas“)

Crustum – Mano kepyklėlė (PC „Europa“)

Crustum – Mano kepyklėlė (PC „Akropolis“)

Gairės: Meduoliai, meduolis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS