Vilniuje vaikai pusryčių mokyklose nebegaus | KaunoDiena.lt

VILNIUJE VAIKAI PUSRYČIŲ MOKYKLOSE NEBEGAUS

Penktadienio rytą Vilniaus miesto mokyklų vadovus pasiekė savivaldybės nurodymas moksleiviams nutraukti pusryčių tiekimą atbuline data – nuo užvakar.

Nors sostinės „Juventos“ gimnazija savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Milėno raštą gavo balandžio 24-ąją, jame nurodoma, kad moksleiviai be pusryčių turi būti palikti jau nuo balandžio 21 d.

Tokia tvarka maitinimą mokyklose organizuojančių įmonių vadovus tiesiog šokiravo. Smulkieji verslininkai piktinasi, kad miesto valdžia, dalydama nurodymus, paiso tik savo interesų.

„Penktadienį ryte, kai pusryčiai jau pagaminti, išgirstu, kad oficialiai maitinimas turėjo būti nutrauktas dar nuo trečiadienio. Kas mums kompensuos tas tris dienas? Juk mes turime ir tiekėjus, ir produktais rūpinamės ne paskutinę minutę. Suprantame, kad situacija valstybėje įtempta ir nesipriešiname pusryčių nuėmimui. Tačiau tai turi būti padaryta civilizuotai. Negi apie pokyčius negalime būti įspėti bent prieš kelias dienas?“ – svarstė keliose Vilniaus mokyklose moksleivių maitinimą organizuojančios įmonės vadovė Valė Vilkuotienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad vienos mokyklos, kurioje ji dirba, administracija rašto iš savivaldybės iki šiol nėra gavusi. „Tai ką man daryt pirmadienį – maitinti ar ne tos mokyklos mokinius? Juk vykdyti nurodymus galiu tik su jais susipažinusi“, - svarstė V.Vilkuotienė.

Tuo metu įsakymą pasirašęs V.Milėnas pažadėjo viską išsiaiškinti. Jei klaida įsivėlė dėl savivaldybės kaltės, žala maitintojams turėtų būti kompensuota.

„Sutinku, kad situacija nėra normali. Kaip galima šiandien uždrausti ką nors daryti nuo užvakar? Turbūt įsivėlė klaida arba įsakymo išsiuntimo procedūra užtruko ir gimė nesusipratimas“, - svarstė V.Milėnas.  

Kaune socialiai remtini vaikai pusryčių negauna jau nuo sausio 11-os dienos. Miestų savivaldybės maitinimo pakeitimų ėmėsi po to, kai praėjusių metų gruodžio 23 dienos nutarimu Vyriausybė patvirtino mokinių nemokamo maitinimo mokyklose tvarkos aprašą, nustatantį maitinimo prioritetus. Pirmoje vietoje atsidūrė pietūs, antroje - maitinimas mokyklose organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose ir tik trečioje pusryčiai ir pavakariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS