KTU gimnazija: kas vyksta? | KaunoDiena.lt

KTU GIMNAZIJA: KAS VYKSTA?

"Pasiutusių miltų – pasiutus ir košė", – kadaise pasakė rašytojas Vytautas Petkevičius. Po to jis parašė knygą "Durnių laivas" ir… numirė. Ne tik fiziškai.

Tokia mistika: aš čia pateikiau temą "Lūžio taškas" dar nieko nežinodamas apie skandalą gimnazijoje. Bet pataikiau kaip pirštu į dangų!

Vis tik manau, kad turiu parašyti dar…

Kai prieš trejus metus, gruodžio penktą dieną, aš išėjau iš Gimnazijos, pamatai liko. Turėjau viltį, kad liks. Deja… Pirmiausia jie ir iškasė pamatus: išaukštino tą, kuri suniokojo mano gyvenimą, pakeitė moksleivių taisykles, net draudė minėti mano vardą gimnazijoje… Na, kad pavaduotojas ("pavaduotojas"…) pasidžiaugė savo laimės valanda – nenuostabu: juk tai aš vis primindavau, kad jo vaikas rūkė ir klastingai išvengė bausmės, kad tai jo vaikas galimai ne pro tas duris pateko į Gimnaziją…

Bet atėjo (Baršausko paskirtas…) naujas direktorius ir patvirtino:

pamatai iškasami, todėl jis, direktorius, nenori manęs nei matyti, nei girdėti, nei man nori parašyti…

Va, tada aš jau žinojau: be pamatų ilgai netvers… Mokytojai išdavė mane,

išduos ir kitą. Gimnazija atsiklaupė prieš vieną šeimą, atsiklaups ir prieš kitą.

Staiga atsirado rėmėjų, kurių vaikai ateina į gimnaziją… Kiek dabar gimnazijoje mokosi tų, kurie atėjo "pro užpakalines duris"? Tikrai žinau, kad du tokie yra…

Čia – maža ekskursija. Aš labai atidžiai stebėjau, kad mūsų rėmėjų atstovai neturėtų asmeninių interesų Gimnazijoje. Ir vis tik vieną kartą patekau į spąstus… Atsirado, rodos, nė su kuo nesusijusi vardinė klasė, o pasirodė – susijusi… Visus metus, kol tas "saitas" mokėsi Gimnazijoje, meldžiausi, kad tik gerai mokytųsi, kad tik neprireiktų "pagalbos".

Laimė, neprireikė…

Tai kas dabar vyksta? Moksleiviai pasirašinėja peticiją, ginančią mokytoją. Tai tie moksleiviai pirmiausia ilgai kalbėjo su mokytojais, su direktoriumi ir pamatė, kad teisybės, jų supratimu, neras? Ar nekalbėjo su direktoriumi? Jei nekalbėjo, tai kodėl?

Kodėl trys mokytojai (kas?) pasirašo peticiją, o kiti nepasirašo?

Kodėl mokytoja V.Židonytė apie kolegą viešai rašo komentarą, po kurio jiems abiems dirbti vienoje mokykloje būtų amoralu?

Kodėl mokytojos sūnus Tautvydas rašo straipsnį "KTU gimnazijoje nėra ir nebuvo šventųjų, o atlikti išpažintį reiktų visiems", po kurio visi (įskaitant jo mamą) turi atlikti tą išpažintį ir… uždaryti gimnaziją? O gal ta mama nebedirbs gimnazijoje? Ir taip trenkia durimis?

Kaip dabar pasielgs baršauskinė, vis dar baršauskinė, KTU vadovybė? Gal pagaliau prisimins, kad garbė, teisingumas, lygybė yra pamatinės vertybės?

Pacituosiu pats save:

Negalima tikėtis, kad krištolo bokštas be pamatų stovės durpyne. Jei nėra pamatų, žmonės savo gėrybę, savo svajonę, savo meilę turi laikyti ant į dangų pakeltų savo rankų. Žmonės. Ne vergai.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Stebėtojas.

Gerbiamieji, gana laužyti ietis, visa ši istorija labai aiški ir logiška. Beje šis arogantiškas straipsnis yra Burgis lt. Taigi po teismų maratono ir išteisinimo Burgis prabilo žodžiais: "Esu išteisintas, bet kas man sugrąžins mano Gimnaziją".. Jau vien Gimnazijos "pasisavinimas" daug ką pasako.. Ir štai atsiradus palankiam momentui, beje tas momentas labai "simboliškas", nes data sutapo su Burgio išlydėtuvėmis iš Gimnazijos prieš tris metus, bando "atsiimti" "savo" Gimnaziją. Niekam nepaslaptis, kad buvęs Direktorius turi sociopatinių savybių, tad meistriškai manipuliuoja masėmis ir štai Gimnazijos "laivelis" išsiūbuotas.. Juk pašalinus dabartinį Direktorių atsirastų nemenka galimybė laimėti naujus Direktoriaus rinkimus. Štai toks Burgio supratimas apie teisingumo atstatymą, o Jūs tik įrankis Meistro rankose. Nepasiduokit provokacijoms, visada galvokit savo galva, nebūkit lengvai valdoma banda.. Bronislovai, linkiu Jums nurimti, susitaikyti su tuo kas įvyko..

laikas

Kažkada BURGIS buvo KTUG DIREKTORIUS (didžiosios ne atsitiktinai). O dabar beliko tik turgaus bobos lygio rašliavų rašinėtojas... gaila, kad senatvinis marazmas paliečia ir kažkada tikrai gerbiamus žmones...

Su barzda

TAIP Bronius teisus, labai... Bet 100% teisumo nebūna. Tad pratęsiu klausimų seką. Ar ne per didelis Bronislovo EGO ?? Tiesiog trenkia iš straipsnelio didybė. Ar daug netiesos parašė mokytojos sūnus Tautvydas?? Tiesa beveik 100%. O mama gal ir praleido progą patylėti...???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS